Book cafe Paradiso ponovno priprema važan društveni događaj

Objavljeno: 07/05/2018

OTOČAC- Utorak 8.svibnja  u 19:30  termin je promocije knjige “Hod po rubu” autorica Rosie Kugli i Marijane Pleše. Radnja ove knjige vrti se oko vršnjačkog nasilja i problema među mladima. Opisuje razvoj delikventnog ponašanja mladića kojega je tijekom odrastanja u teškim životnim okolnostima zanemarila obitelj, a posljedično i nadležne institucije u postupku izvršavanja odgojnih mjera.  Spomenuti dvojac veliku podršku dobio je na državnom nivou zbog  važnosti romana koji se diljem Hrvatske promovira u sklopu javnozdravstvene kampanje Nije cool biti bully.

Pored stalne moderatorice naših književnih večeri  prof. Manje Kostelac-Gomerčić, ovoga puta pridružiti će nam se i psiholog u mirovini, prof. Viktor Božičević kako bi sa stručnog aspekta naglasio važnost prevencije i ranog djelovanja među mladima u cilju sprečavanja vršnjačkog nasilja koje često puta bude jače u psihičkom nego u fizičkom smislu. Autorice će u prijepodnevnim satima posjetiti Srednju školu Otočac kako bi u živo porazgovarale o problemima sa kojima se mladi susreću.  Autorice će posjetiti i NP Sjeverni Velebit jer možda se baš u povratku prirodi krije rješenje problema maloljetničke delikvencije.

Publiku očekuje degustacija i promocija meda OPG-a Furlan iz Korenice.  OPG se bavi pčelarstvom, po sustavu selećega pčelarstva jer se tim načinom mogu dobiti različite vrste meda te veći prinosi. Aktivno se pčelari s oko  100 pčelinjih zajednica. Od pčelinjih proizvoda proizvode se različite vrste meda (npr. cvjetni, livadni. medljikovac, vrijesak, bagrem, kesten, drača) te kremasti med, imunomed, propolis i pelud. OPG Furlan je u sustavu kvalitete Lika Quality od 2017. godine, tj od prvog objavljenog natječaja. Oznaku Lika Quality nosi pet proizvoda OPG-a Furlan.

Book cafe Paradiso u svoju ponudu uvodi stalke za promo materijale lokalnih potencijala  i ovim putem poziva sve zainteresirane da se jave i dostave svoje letke, brošure, vizit-karte. Na taj način gosti i turisti, uz ležerno ispijanje kave mogu dobiti informaciju o tome što kod nas valja posjetiti, gdje kupiti određene lokalne proizvode, na kojoj adresi potražiti smještaj i sl. Benefite  promocija književnih djela poznatih autora u našem gradu  i reklamiranje lokalnih potencijala našega kraja svi skupa ćemo osjetiti u godinama koje dolaze.

Book cafe „Paradiso“ Otočac/Milan Tomašević

Možda Vas zanima