Radionice “Moj-seoski” u Ličko-senjskoj, Šibensko-kninskoj, Zadarskoj i Karlovačkoj županiji  

Objavljeno: 08/12/2021

Radionicom u Gospiću  započeo je završni tjedan terenskih radionica o seoskom turizmu koji će se ovog tjedna nastaviti u Šibeniku (srijeda), Zadru (četvrtak), i Karlovcu (petak). 

GOSPIĆ- U Gospiću je u utorak održana prva od četiri dvosatne edukativne radionice kojima će Udruga ruralnog turizma Hrvatske završiti ovogodišnji ciklus od 40 radionica o seoskom turizmu koje su održane diljem Hrvatske. Radionice se provode uz financijsku potporu Ministarstva turizma i sporta, dok se ovotjedne radionice organiziraju u suradnji sa županijskim turističkim zajednicama i lokalnim akcijskim grupama.

Na radionici se govorilo o zakonodavnom okviru i izazovima, novim turističkim trendovima, značaju kulturne baštine te važnosti redovne digitalne komunikacije. Sudionicima je također predstavljen Digitalni katalog seoskog turizma koji pružateljima usluga seoskog turizma omogućuje besplatnu promociju na domaćim i inozemnim tržištima putem web stranice hrvatska.hr Hrvatske turističke zajednice. U katalog se upisuju poljoprivredna gospodarstva koja imaju registrirane vinarije, kušaone, farme, izletišta, agroturizme, ruralne objekte za smještaj i slično.

Udruga poziva sve pružatelje usluga seoskog turizma iz navedenih županija, odnosno poljoprivrednike koji se istovremeno bave i pružanjem ugostiteljskih ili turističkih usluga da se odazovu radionicama. Na radionice koje se održavaju u skladu s važećim epidemiološkim mjerama također su pozvani i predstavnici lokalnih turističkih zajednica i udruga.

Udruga ruralnog turizma Hrvatske

Možda Vas zanima