BRAVO: “Gimnazijalci Gospić” dobitnici natječaja za izradu slikovnice na temu “Upoznajmo zajedno Europsku uniju”!!!

Objavljeno: 20/03/2019

GOSPIĆ- Zastupnica Ivana Maletić je krajem prošle godine objavila poziv za izradu stripa ili slikovnice na temu Upoznajmo zajedno Europsku uniju koji je imao za cilj osmisliti koncept kroz koji se na jednostavan način predstavljaju specifičnosti Europske unije svim uzrastima. Prihvatljivi prijavitelji su bile (ne)formalne grupe mladih u dobi od 15 do 29 godina s najviše 7 pojedinaca. Na natječaj je pristigao 31 kvalitetno i iznimno kreativno osmišljeni rad, od čega 15 stripova i 16 slikovnica.

Pri ocjeni kvalitete slikovnice/stripa pazilo se podjednako na kvalitetu teksta i na kvalitetu ilustracija, a osobito na povezanost i nadopunjavanje tih dvaju elemenata. Odabrani tim stručnjaka na području slikovnice/stripa, hrvatskog jezika te likovne kulture i umjetnosti na temelju 4 kriterija (ostvarenost zadatka, tekst, kreativnost i originalnost te kvaliteta ilustracija) odabrao je pobjednički rad u svakoj kategoriji:

1.Kategorija: Izrada slikovnice “Upoznajmo zajedno Europsku uniju” – tim “Gimnazijalci Gospić” iz Gimnazije Gospić ( Lea Prtenjača, Ema Filipović, Ivana Suknaić, Hela Radović, Ivana Štimac, Ana Mataija i profesor Josip Galešić kao mentor)

2.Kategorija: Izrada stripa “Upoznajmo zajedno Europsku uniju” – tim “Ekipa” iz Srednje škole Krapina (Juraj Obrež, Nikola Vuzem, Luka Škrlec, Lara Cizel, Sandra Majsec, Petra Sučić, Lea Kovačec i profesorica Vesna Pušelj kao mentorica)

Predstavnici pobjedničkih projekata u obje kategorije  nagrađeni su dvodnevnom posjetom Europskom parlamentu u Bruxellesu. Čestitamo svima koji su se upustili u izradu slikovnice i stripa na temu Upoznajmo zajedno Europsku uniju, svi radovi timova mladih kreativaca biti će objavljeni u zborniku radova na web stranici Www.Ivana-Maletic.Com te dostavljeni zastupnicima u Europskom parlamentu.

Ovim putem se želimo zahvaliti mladima, školama, učiteljima i učiteljicama na sudjelovanju i dostavljenim radovima koji su dokazali da imamo nadarene mlade sa iznimnom maštom, kreativnosti i velikim znanjem. Nadamo se da će ova inicijativa biti poticaj za nastavak likovnog i literarnog kreativnog stvaralaštva naših mladih pojedinaca i timova uz mentorstvo njihovih vrijednih mentora.

Ured Ivane Maletić

Možda Vas zanima