ČESTITAMO: Joso Vrkljan izabran za dopredsjednika Saveza povijesnih postrojbi hrvatske vojske

Objavljeno: 28/03/2023

GOSPIĆ- Savez povijesnih postrojbi hrvatske vojske udruženje je povijesnih, počasnih, viteških, husarskih i drugih postrojbi hrvatske vojske. Savez povijesnih postrojbi hrvatske vojske ima za ciljeve zaštitu i promociju povijesne, kulturne i vojničke ostavštine Republike Hrvatske, očuvanje i njegovanje sjećanja na postojanje povijesnih postrojbi i njihov značaj u stvaranju i obrani hrvatskih krajeva u Hrvatskoj i inozemstvu. U Savez je učlanjeno 25 redovitih članica povijesnih postrojbi hrvatske vojske i 3 podupirajuće članice.

U subotu, 26. ožujka  u Bjelovaru je održana  izborna skupština Saveza povijesnih postrojbi hrvatske vojske na kojoj je za predsjednika izabran Emil Črne iz povijesne postrojbe hrvatske vojske Karlovačke građanske garde, a za dopredsjednike Milan Flegar iz povijesne postrojbe hrvatske vojske Kostelske pištole – Keglevićeve straže Kostel i dr.sc. Joso Vrkljan iz povijesne postrojbe hrvatske vojske Ličke pukovnije Gospić

Izbor predsjednika Povijesne postrojbe hrvatske vojske Ličke pukovnije Gospić dr.sc. Jose Vrkljana za časnu funkciju dopredsjednika Saveza povijesnih postrojbi hrvatske vojske potvrda je uspješnog djelovanja povijesne postrojbe Hrvatske vojske Ličke pukovnije Gospić u zaštiti i promociji gospićke, ličke i Hrvatske povijesti i kulture, odnosno nematerijalne baštine Republike Hrvatske.

Lička pukovnija Gospić

Možda Vas zanima