POŽURITE S PRIJAVAMA NA 3. MEĐUNARODNO OCJENJIVANJE RAKIJA I LIKERA U ZAGREBU!

Objavljeno: 30/10/2021

Podsjećamo, Gospodarski listu suradnji s Agronomskim i Prehrambeno – biotehnološkim fakultetom u Zagrebu organizira 3. Međunarodno ocjenjivanje rakija i likera.

Idealna je ovo prigoda da se dodatno popularizira i promovira kultura rakije, istaknu najbolji proizvođači koji će biti nagrađeni za uspjeh i kvalitetu rakija, likera i ginova.

Prošle godine, unatoč specifičnoj epidemiološkoj situaciji, ocijenjeno je više od stotinu rakija, likera i ginova pristiglih iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Crne gore. Čak 10 velikih zlata i 8 zlata dokaz su kvalitetne proizvodnje rakija, likera i ginova u ovoj regiji.

Stoga nam je zadovoljstvo pozvati Vas na  3. Međunarodno ocjenjivanje rakija i likera.

Za sudjelovanje je potrebno ispuniti PRIJAVU te dostaviti dvije boce rakije/likera/gina, po mogućnosti staklene (dvije boce zapremnine 1 litre računaju se kao 1 uzorak).

Uzorke je potrebno dostaviti do 05. 11. 2021. godine na adresu Gospodarskog lista (Ulica Majstora Radonje 12, Srednjaci, 10000 Zagreb, 5. kat).

Na svakom uzorku je potrebno napisati:

uzorak za Međunarodno ocjenjivanje rakija i likera;

kategoriju jakog alkoholnog pića;

alkoholnu jakost i godinu proizvodnje;

ime i prezime proizvođača (ili naziv poduzeća) te vašu adresu.

Participacija za domaće natjecatelje iznosi 150 kuna po uzorku, odnosno 20 eura po uzorku za strane natjecatelje.

Participaciju treba uplatiti na IBAN račun: HR1223600001101284610

opisu plaćanja navedite vaše ime i prezime i/ili naziv firme.

  • Uzorke je potrebno dostaviti do 05.11. 2021 na adresu Gospodarskog lista (Ulica Majstora Radonje 12, Srednjaci, 10000 Zagreb, 5. kat)
  • U komisiji ocjenjivača bit će bit će i “doktor za rakije” sa Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu, prof. dr. Ninoslav Nikičević, dok će predsjednik ocjenjivačke komisije biti doc. dr. sc. Marin Mihaljević Žulj s Agronomskog fakulteta u Zagrebu
  • Nekoliko dana nakon ocjenjivanja, koje je na rasporedu 10. i 11.11. 2021., javno će biti objavljeni samo rezultati najuspješnijih (šampioni, velike zlatne i zlatne medalje). Ostali će svoje rezultate dobiti na mail adresu navedenu u prijavi
  • Dodjela nagrađenima bit će 27.11. 2021. na CroAgro 2021. – međunarodni sajam poljoprivrede, poljoopreme i mehanizacije na Zagrebačkom velesajmu!
  • Trenutno je prijavljeno preko 100 rakija, likera i ginova iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Makedonije
  • Svi koji se prijave do 02.11.2021. bit će spomenuti u novoj knjizi o proizvodnji jakih alkoholnih pića “Voćne rakije, likeri i travarice” autora doc. dr. sc. Marina Mihaljevića Žulja 
PRIJAVU ISPUNITE KLIKOM OVDJE

ZA VIŠE INFORMACIJA JAVITE SE NA marin@gospodarski-list.hr

FACEBOOK EVENT I INFORMACIJE

 

Možda Vas zanima