ČESTITAMO: slavna 9.gardijska brigada slavi 28 godina osnutka

Objavljeno: 28/10/2020

GOSPIĆ- “Poštovani suborci i prijatelji 29. i 30. listopada obilježit ćemo 28.Obljetnicu ustrojavanja legendarne 9.Gardijske Brigade “Vukovi” i obljetnicu MTB “Vukovi“”- pozivaju iz Udruge 9.gardijske brigade.

Prvog dana obilježavanja velike obljetnice,  29. listopada  ispred spomenika poginulim Vukovima u Vojarni 9.GBR Vukovi u Gospiću krenut će u hodnju 28 pripadnika bojne koji su završili specijalističku obuku. Hodnja  završava oko 14 sati kod  spomenika poginulima u Oluji na Ljubovu gdje će  im biti svečano uručene  crne beretke sa grbom Vukova. U petak 30. listopada započet će centralno obilježavanje obljetnice Vukova, Svetom Misom u Katedrali BDM u Gospiću u 10 sati. Nakon mise u 11 sati bit će polaganje vijenaca i paljenje svijeća i kratka svečanost ispred spomenika poginulim Vukovima u vojarni “9.GBR VUKOVI” u Gospiću.

U ova teška vremena kada se borimo sa virusom COVID 19 dužni smo se pridržavati odluka Stožera CZ RH i LSŽ te pozivamo sve suborce i prijatelje naše brigade da ne dolaze na obljetnicu jer je broj prisutnih ograničen na 50 ljudi. Ceremoniji će prisustvovati samo izaslanici državnog vrha, vojske, policije, grada i županije te izaslanstva naše udruge, udruga svih gardijskih brigada i lokalnih braniteljskih udruga u maksimalnom broju do 50 ljudi. Ove godine neće biti ni tradicionalnog druženja uz hranu i piće i glazbu. Nadamo se da ćemo iduće godine proslaviti još dostojanstvenije ovu našu časnu obljetnicu. Zahvaljujemo Vam svima na razumijevanju, prilike su takve kakve jesu…”BUDIMO ODGOVORNI“- pozivaju Vukovi uz ono uobičajeno  PRIMUS INTER PARES

Možda Vas zanima