ČESTITAMO: Željko Mataija bit će predsjednik županijskog Sportsko-ribolovnog saveza do 2028.godine

Objavljeno: 19/03/2024

GOSPIĆ- Izborna skupština Sportsko ribolovnog saveza LSŽ za mandat  2024.-2028. održana je u Gospiću, za predsjednika je  izabran Željko Mataija iz Gospića, a dopredsjednika Nikola Cvitković iz Otočca.  Na prijedlog predsjednika Mataije u  Izvršni odbor su izabrani  predsjednici udruga članica, njih 11. koji su na zasebnoj sjednici povjerenje za tajnika ukazali Milanu Devčiću iz Gospića.

Skupština je povjerenje u Nadzornom odboru dala mlađima koji su između sebe za predsjednika izabrali mr. lova i ribolova Marka Sokolića iz Gospića uz članove  Šimu Troskota (Banjevci) i Ivicu Oreškovića (Ličko Lešće).

Obraćajući se prisutnima predsjednik Hrvatskog športsko ribolovnog saveza, Vladimir Sever, čestitao je novom vodstvu te pohvalio rad ribiča i udruga okupljenih  oko Ribolovnog saveza Ličko senjske županije. Dodao je da su sve udruge prošle reviziju i na natječaju resornog ministarstva zadržale svoje vode što je bila želja županijskih i cilj matičnog saveza.

Predsjednik Željko Mataija zahvalio je je na povjerenju što može i dalje predstavljati ribiče i udruge koji su u Ličko senjskoj županiji i susjednim ekološka savjest u zaštiti flore i faune te najavio određene promjene u radu Saveza i Povjerenstva za ribolovne ispite te istakao da su u 2023. obradili bliže 300 ribiča kako bi se mogli nesmetano baviti sportskim i rekreativnim ribolovom. Kako je rečeno Savez će uskoro potpisati prihvatljiv četverogodišnji ugovor za najam uredskog prostora koji im je osiguran u samom centru grada.

Inače, uz rečeno prihvaćena su izvješća o radu i financiranju za 2023. kalenda natjecanja za 2024 te je istaknuto da Sportsko ribolovni savez LSŽ kroz 11 udruga predstavlja i zastupa interese 1200 ribiča od kojih su 134 kadeta mlađi od 14 godina. SRS LSŽ ima korektne međunarodne veze na osnovu bilateralnih sporazuma s ribičkim udrugama u susjednoj BiH posebno NP Una sa sjedištem u Bihaću.

SRS LSŽ

Možda Vas zanima