Danas iza 14 sati policija provodi akciju “Brzina”

Objavljeno: 08/12/2017

GOSPIĆ- Iako vozače uvijek pozivamo na oprez u prometu i na smanjenje brzine, danas to činimo i dodatno. Naime policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske danas će  u vremenu od 14 do 24 sata provesti preventivno-represivnu akciju „Brzina“. Akcija će se usmjeriti na suzbijanje prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila u naseljenom mjestu i izvan naseljenog mjesta, te drugih težih prometnih prekršaja koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama.

   Podsjećamo: brzina je najčešći uzrok događanja prometnih nesreća, brzina kao uzrok prometne nesreće može biti nepropisna (nepoštivanje ograničenja brzine izraženih prometnim znacima ili prometnim pravilima) ili neprilagođena (brzina kretanja vozila nije usklađena sa stanjem kolnika, s karakteristikama prometnica, s gustoćom prometa i dr.).

 Svi vozači motornih vozila moraju brzinu kretanja svog vozila uskladiti s ograničenjima brzina kretanja u naselju i van naselja, te moraju pratiti događaje na prometnici, postavljenu prometnu signalizaciju, stanje kolnika i vremenske prilike i u skladu s time smanjiti brzinu kretanja svog vozila.

Možda Vas zanima