U srijedu 25.listopada od 10 do 15 sati dođite na Dan otvorenih vrata Prekršajnog suda u Gospiću

Objavljeno: 24/10/2017

GOSPIĆ- Sutra se obilježava Europski dan pravosuđa u sklopu kojega će se održati i Dan otvorenih vrata Prekršajnog suda u Gospiću. Europski dan pravosuđa ustanovljen je 2003. godine od strane Vijeća Europe i Europske komisije, i  države članice Vijeća Europe već tradicionalno obilježavaju na dan 25. listopada. Stoga   Ministarstvo pravosuđa Republike Hrvatske u suradnji sa sudovima u okviru Europskih dana pravosuđa 2017. godine,  u svrhu približavanja pravosuđa građanima  organizira  „Dan  otvorenih  vrata“.

Posjetite Prekršajni sud u Gospiću,  Trg Alojzija Stepinca 3, povodom „Dana otvorenih vrata“  kada će ovaj sud biti otvoren za javnost u vremenu od 10 do 15 sati,  s tim da se po dolasku prijavite u sobu broj 13 (sudnica 1) ~ Ured predsjednika suda.

Na Danu otvorenih vrata svi posjetitelji biti će u mogućnosti razgledati Prekršajni sud u Gospiću i neposredno se upoznati s organizacijom i djelokrugom njegova rada, odnosno s postupkom osnivanja i vođenja sudskog spisa, sve do  arhiviranja istog,  zatim s postupkom korištenja JCMS sustava, kao i e-podneska, te radom na predmetima u sudačkoj referadi i postupkom izvršenja prekršajnih sankcija, a posebno sa institutom rada za opće dobro.

Radi izbjegavanja eventualnih gužvi molimo građane koji planiraju individualni ili grupni posjet da unaprijed najave svoj dolazak na e-mail ovog suda: psgs@psgs.pravosudje.hr

 “Na kraju posjeta biti će Vam dani obrasci za davanje Vaših utisaka, dojmova, prijedloga, komentara i preporuka, sve u svrhu unaprjeđivanja rada suda. Nadamo se da ćete se odazvati u što većem broju kako bi se ova manifestacija što uspješnije održala na obostrano zadovoljstvo”- poziva predsjednica ovoga suda mag iur.Žana Vlainić

Posebnu  novost u Prekršajnom sudu u Gospiću tijekom ove godine  predstavlja činjenica da će se do kraja godine gotovo svi predmeti zaprimati  digitalnim putem, bez printanja i hrpe papira,  a primjena  sustava  „e Podnesak“ kao servisa elektroničke razmjene podataka između RH MUP-a i prekršajnih sudova znači veliki iskorak za digitalizaciju pravosuđa. Tako bi  do kraja 2017. godine  elektronička razmjena podataka trebala zaživjeti u svim policijskim upravama i prekršajnim sudovima u Republici Hrvatskoj, uz napomenu da su u RH  svi prekršajni sudovi prošle godine primili gotovo 150.000 predmeta, od čega više od 115.000 ili 78,23 posto od strane RH MUP-a.

                                                                                 Milan Tomašević

Možda Vas zanima