Dječji tjedan u Gospiću

Objavljeno: 02/10/2016

Društvo Naša djeca provodi Dječji tjedan. Pripremljen je niz manifestacija kojim će se i obilježiti sam tjedan,ali i gospićkoj djeci, pogotovo onima najmlađima dati nove trenutke radosti. Društvo je dobilo i donaciju od DM-a koje će im pomoći u provedbi daljnjih aktivnosti

GOSPIĆ- Od ponedjeljka 3.do nedjelje 9.listopada Društvo naša djeca Gospić organizira Dječji tjedan. Već za prvi dan obilježavanja Dječjeg tjedna pripremljen je niz događanja, od radionice „Moja prava i moje odgovornosti“u Dječjem vrtiću , preko postavljanja Zastave dječjeg tjedna u središtu Gospića, pa sve do radionice u KIC-u koju će u vremenu od 17 do 19 sati voditi Ivan i Senka Golac. U utorak će djeca i članovi Društva naša djeca posjetiti Dječji odjel Opće bolnice Gospić, a nakon toga dječje skupine oslikavati će pločnik ispred dječjeg vrtića. U srijedu 5.listopada u dva termina zagrebačko kazalište „Mala scena“ izvesti će dječju kazališnu predstavu PUŽ. U četvrtak će se djeca malo „upustiti“ i u ozbiljnu visoku politiku, u 10 sati posjetiti će gradonačelnika Gospića. Petak 7.listopada određen je za spremanje pisama učenika četvrtih razreda Osnovne škole dr. Jure Turić u vremenski trezor. Posljednji dan Dječjeg tjedna, subota 8.listopada predviđena je za ono što je djeci i najvažnije, igru. Ovoga puta u nedavno napravljenom Urbanom vrtu pored Osnovne škole dr.Jure Turić.

Inače iza vrijednih članova Društva naša djeca još je jedan uspjeh, prije nekoliko dana od tvrtke DM, u sklopu njihove inicijative „Jer sve smo to MI“ primili su materijal i opremu koja će im pomoći u provedbi projekta „Minute razonode“. Radi se o projektu koji se  provodi  od 2014. godine i uključuje  Likovnu radionicu, Plesnu skupinu Ritmix čiji članovi uče standardne latinoameričke plesove, aktivnosti za djecu koji su pacijenti Dječjeg odjela Opće bolnice Gospić te Lutkarsku skupinu Maslačak i točkica koja okuplja odrasle članove i volontere koji osmišljavaju i izvode lutkarske predstave za djecu.

Među više od 2.000 prijavljenih projekata dm je odabrao 40 koje ćemo realizirati u sklopu inicijative. Projekt “Minute razonode” odabrali smo jer smo prepoznali potencijal da podrži sveobuhvatni razvoj zajednice. Dodatno obrazovanje djece, razvijanje kreativnosti kod naših najmlađih i nuđenje prostora za razvoj i prepoznavanje njihovih talenata doprinijet će budućnosti Gospića, ali i šire zajednice. Posebna nam je čast što dm sudjeluje u ovom projektu i u ime dm-a zahvaljujem Udruzi Društvo “Naša djeca” grada Gospića koji su nas prepoznali kao partnera u ovom hvalevrijednom projektu“, izjavio je prigodom uručivanja donacije Davorin Popović, područni menadžer DM-a.

Predsjednica Društva Naša djeca Sanja Puškarić Delač nije krila zadovoljstvo ovom donacjom: “Zahvaljujući DM-u na raspolaganju imamo opremu koja će djeci iz Gospića omogućiti da još više uživaju u projektu Minute razonode. Našim projektom djeci želimo omogućiti kvalitetno i sadržajno provođenje slobodnog vremena organiziranjem likovnih i plesnih radionica. Oprema nam je do sada predstavljala veliki problem, a donacija dm-a omogućit će da se naših 30 volontera još više posvete poticanju kreativnosti djece. U ime svih nas iz Društva “Naša djeca”, zahvaljujemo dm-u što je odabrao naš projekt i podržao nastavak njegove provedbe”.

Zahvaljujući i ovoj donaciji aktivnosti vrijednih članova Društva Naša djeca i njihovih prijatelja nastaviti će se i dalje, na radost djece grada Gospića.

 

Milan Tomašević

 

dnd

Možda Vas zanima