Glazbena fantazija za kraj

Objavljeno: 30/06/2016

Završene su 17.gospićke glazbene večeri. Utemeljitelj ovih koncerata i predsjednik udruge Gospićki glazbeni festival prof.Tvrtko Sarić i ove godine u Gospić je doveo glazbenu elitu. Nažalost gospićka publika još uvijek to nije u punoj mjeri prepoznala. Nadamo se da konačno hoće, već na godinu na 18.gospićkim glazbenim večerima

GOSPIĆ- Sjajan nastup Zagrebačkih solista i četiri gitarista, Zorana Dukića, Petrita  Çekua, Maroja Brčića i domaćina Tvrtka Sarića bio je odlična točka na i ovogodišnjih gospićkih glazbenih večeri.

Sve je započelo još 25.svibnja nastupom Pjevačkog zbora Degenija.  1.lipnja na 17.gospićkim glazbenim večerima nastupio je Gudački kvartet Porin,a 8.lipnja udaraljkaši Nicolas Sinković i Goran Gorše.  15.lipnja publiku je oduševio klavirist Aljoša Jurinić, točku na i stavili su Zagrebački solisti i četiri već spomenuta gitarska maga. Taj posljednji koncert uistinu je bio sjajan, odlična suradnja zagrebačkih solista s gitaristima, bilo  samo sa Petritom Çekuom ili Marojem Brčićem dok su solirali  ili pak dok su pratili Zorana Dukića i Tvrtka Sarića. Ova dvojica, iako dijametralno suprotnih frizura, uistinu su se sjajno složili u izvedbi Vivaldijeva Koncerta za dvije gitare u G-duru. Koncert za 4 gitare u h-molu također je bio odličan tako da nije izostao ni, sada na večerima već gotovo pa obavezan, bis. Naravno opet s Vivaldijem čija djela su i izvođena na ovome koncertu. Dok nam je rezimirao ovogodišnje glazbene večeri njihov utemeljitelj Tvrtko Sarić nije skrivao zadovoljstvo:-„na zadovoljstvo publike, nas organizatora,a nadam se i izvođača vjerujem da je sve prošlo obasjano jako lijepom  luči. Lijep broj publike, mislim da su bili i jako dobri i raznovrsni programi, za svakoga ponešto. Veselim se sljedećoj godini“- govori nam Sarić. I jedan od najcjenjenijih svjetskih gitarista Zoran Dukić bio je izrazito zadovoljan nakon koncerta. „Bilo je fantastično. Ovo mi je treći nastup u Gospiću, predivna publika i ovo što Tvrtko organizira uistinu je fantastično. Topli prijem, sjajna svirka Zagrebačkih solista, stvarno fantastično. Mali grad,ali velika duša i uvijek je zadovoljstvo ovdje svirati“- govori Dukić za portal Lika-express nakon koncerta.

Nažalost i nakon ovog posljednjeg koncerta ovogodišnjih glazbenih večeri ostaje žal zbog premalo publike. Izbor izvođača i njihove izvedbe uistinu su sasvim dovoljna pozivnica za dolazak. Ali za jedan grad poput Gospića koji je središte društvenog i ukupnog života u Ličko-senjskoj županiji i koji nastoji biti urbana sredina teško je za objasniti da Zagrebački solisti i ova četiri sjajna gitarista ne mogu barem do pola napuniti ionako ne preveliku dvoranu Pučkog otvorenog učilišta. No mi koji smo bili na koncertu uistinu smo uživali i kao što reče Tvrtko Sarić „veselimo se sljedećoj godini“ i 18.gospićkim glazbenim večerima.

 

Milan Tomašević

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

Možda Vas zanima