HGSS-ovci, junaci na riječi i djelu

Objavljeno: 07/02/2017

Hrvatska udruga za odnose s javnošću ocijenila HGSS kao izvrsnog komunikatora i komunikacijskog inovatora. Za uspješno komuniciranje s građanima i pomicanje granica komunikacije u hrvatskom javnom prostoru pohvaljeni ostali nominirani za Komunikatora godine: Zdravko Marić, Boris Jokić, Marko Matijević te Bruno Šimleša. HGSS i u Lici često je na terenu i vjerujemo da su i naši dečki bili kotačić koji je sudjelovao u ovakvoj odluci

ZAGREB– Hrvatska gorska služba spašavanja proglašena je Komunikatorom godine. Odlučio je to stručni žiri 10. dodjele nagrada Grand PRix Hrvatske udruge za odnose s javnošću.HGSS-ovci pokazuju sve odlike dobre komunikacije – ona je strateški smislena i koriste učinkovite kanale kako bi važne poruke prenijeli njezinim dionicima. To rade razumljivo, jasno i atraktivno. Njihov strateški pristup komunikaciji je inovativan jer koriste sve suvremene kanale, a njihov nastup u medijima uvijek je iznimno stručan i uvjerljiv. Pritom je HGSS pratio razvoj tehnologije te suvremena komunikacijska rješenja uspješno primijenio u vlastitoj komunikaciji. Komisija za informiranje i analitiku HGSS-a među prvima je u hrvatskom javnom prostoru uočila svu moć društvenih mreža te izgradila jedinstven komunikacijski stil zahvaljujući kojem poruke HGSS-ovaca rado prate čak i oni koji su na toplom i sigurnom.

Hrvatska gorska služba spašavanja pokazala se ne samo izvrsnim komunikatorom, nego i komunikacijskim inovatorom. Od početka djelovanja HGSS je odlikovala sjajna unutarnja i vanjska komunikacija – s nastradalima i njihovim obiteljima, stručnjacima s kojima surađuju u spašavanju, medijima i drugim dionicima. O vrlo ozbiljnim temama poput sigurnosti i zaštite života te upozorenjima o prikladnom ponašanju u prirodi HGSS komunicira na zanimljiv način – kratko i jasno, začinjeno s malo dobrog humora, kazala je Daria Mateljak, predsjednica žirija nagrada Grand PRix.

Svoj ozbiljan i odgovoran posao kojim spašavaju ljudske živote, HGSS-ovci komuniciraju srčano i ležerno, originalno i autentično.

U ime struke odnosa s javnošću i žirija Grand PRix-a HUOJ-a čestitam timu HGSS-a. Nagrada Komunikator godine dospjela je zasluženo – u sigurne ruke. Jasno nam je da ti naši vrijedni junaci ne žele vidjeti nikoga od nas na svojem terenu, ali su svojom komunikacijom vješto ušli u naše domove i pridobili našu pažnju. Svojom komunikacijom su podigli svijest o sigurnom i odgovornom ponašanju“, istaknula je predsjednica žirija Daria Mateljak veliki, ne samo komunikacijski, uspjeh HGSS-a.

HGSS, prvi kolektiv ikad nominiran za Komunikatora godine, laureatom je proglašen u žestokoj konkurenciji. Nominirani su bili i Zdravko Marić, ministar financija, Boris Jokić, bivši voditelj kurikularne reforme, Marko Matijević, pokretač portala srednja.hr, te Bruno Šimleša, književnik. Komunikator godine je priznanje koje HUOJ dodjeljuje osobama ili kolektivima koji su se posebno, kvalitetom i stilom komunikacije istaknuli u proteklih godinu dana, ali koji ne dolaze iz struke odnosa s javnošću.

Donijeti odluku o Komunikatoru godine zaista nije bilo lako jer je žiri raspravljao o vrlo kvalitetnim i različitim kandidatima koji su zaslužili našu punu pažnju i poštovanje. Svatko od njih, u svojem području pomiče granice komunikacije i daje dobar primjer drugima, kazala je Mateljak.

Grand PRix je godišnja nagrada Hrvatske udruge za odnose s javnošću kojom se dodjeljuju priznanja za izvrsnost u struci. Ove je godine prijavljeno 68 komunikacijskih projekata, a ocjenjivat će ih se u 12 natjecateljskih kategorija. Finalisti će biti objavljeni sredinom veljače. Uz to, žiri dodjeljuje priznanja u tri posebne kategorije: Komunikator godine, Šipak godine i Grand PRix za doprinos struci. Dobitnik Šipka godine, tj. osoba koja se istaknula lošom komunikacijom u protekloj godini, bit će poznata krajem mjeseca, a tko je dobio nagradu za doprinos struci, objavit će se na svečanosti dodjele nagrada Grand PRix 16. ožujka u Zagrebu.

TXT: prorsus komunikacije

FOTO:arhiva HGSS-stanica Gospić

Možda Vas zanima