Gradonačelnik Karlo Starčević potpisao ugovor za izgradnju pristupne ceste Rakitovac!!!

Objavljeno: 09/02/2018

GOSPIĆ- Načelnici i gradonačelnici 212 jedinica lokalne samouprave u Zagrebu potpisali su ugovore kojima će se sa 647.021.632 milijuna kuna kroz Program ruralnog razvoja RH financirati projekti izgradnje i obnove lokalnih cesta, kolnika, oborinske odvodnje, javne rasvjete te prometne signalizacije. Riječ je o mjeri 7.2.2. Ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta.  Sredstva odlaze u 20 županija, a namijenjena su gradnji novih, odnosno rekonstrukciji postojećih nerazvrstanih cesta u naseljima s najviše 5.000 stanovnika. Intenzitet javne potpore po projektu iznosi do 100% ukupnih prihvatljivih troškova. Ugovore je s predstavnicima jedinica lokalne samouprave potpisala ravnateljica Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matilda Copić.

Zbog iznimnog interesa korisnika i velikog broja zaprimljenih kvalitetnih projekata u okviru ove operacije donesena je odluka o povećanju raspoloživih sredstava za prijave pristigle na 1. natječaj. Navedenom odlukom povećala su se raspoloživa sredstva potpore sa 173 milijuna kuna na 696 milijuna kuna čime je čitav niz visokokvalitetnih projekata dobio mogućnost za financiranje. Korisnici – jedinice lokalne samouprave kroz ovu mjeru će poboljšati infrastrukturu na svom području što je vrlo bitno za razvoj manjih naselja. 

Gradonačelnik Karlo Starčević ugovor je potpisao za projekt izgradnje pristupne ceste Rakitovac. Inače ukupno su za 4 projekta iz Ličko-senjske županije gradovi Otočac i Gospić, te općine Donji Lapac i Udbina dobili nešto više od 13 milijuna kuna!!!

Grad Gospić/Milan Tomašević

Možda Vas zanima