HGSS spasio još jedan život. Upozoravaju i na loše vremenske prilike koje nas očekuju

Objavljeno: 19/02/2018

GOSPIĆ-Danas u 14.45 sati HGSS Stanica Gospić ponovno zaprima poziv za intervenciju od Hitne medicinske pomoći. Ovog puta spašavatelji su intervenirali u mjestu Donja Pazarišta, zaseok Dubrava, gdje kola HMP nisu mogla pristupiti zbog snijega do same kuće osobe koja je zatražila pomoć. Radilo se o osobi, srčanom bolesniku, kod kojeg se pojavilo gušenje i malaksalost te je odlučio pozvati HMP.

Tim od 6 spašavatelja odmah kreće na intervenciju, te motornim saonicama dolaze do osobe koja je tražila pomoć. Nakon pregleda  i konstatacije da je osoba stabilno, spašavatelji sa motornim saonicama prevoze osobu do kola HMP i u 16.30 sati predaju je na daljnju obradu.

Bila je ovo, na svu sreću još jedna brza i  uspješna intervencija HGSS Stanice Gospić u suradnji sa Hitnom medicinskom pomoći.

Ovom intervencija bilježi se već kao 7. u 2018. godini i dokazuje kako je HGSS s pravom temeljna operativna snaga sustava Civilne zaštite, te kao takva servis svim građanima bez obzira dali se radilo o nesrećama na neurbanom tj. nepristupačnom ili na urbanom području. Iako ustrojena kao volonterska služba HGSS posjeduje stručno znanje,  specijaliziranu opremu  i druge resurse s kojima je spreman dati odgovor i na najsloženije intervencije.

S obzirom na najavljenu nepovoljnu vremensku prognozu i značajne količine snježnih oborina u narednim danima, molimo da ne planirate boravak u planini, već u toplom domu čekajmo proljepšanje. Posebno naglašavamo pozornost obratiti na starije članove obitelji kao i kronične. Pazite na sebe i svoje, u slučaju potrebe nazovite 112.

 

Josip Brozičević, HGSS Stanica Gospić

Možda Vas zanima