Lana Škorić iz Područne škole Hrvatsko Polje svojim likovnim radom “Organska hrana” osvojila treće mjesto u Hrvatskoj!!!

Objavljeno: 27/03/2018

OTOČAC- U okviru promotivne kampanje „Hrvatska kakvu želimo“ kao dio procesa izrade Nacionalne razvojne strategije Republike Hrvatske do 2030. godine, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije organiziralo je Nagradni natječaj za učenike osnovnih škola.

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu Gabrijela Žalac, ministrica regionalnog razvoja i fondova EU dodijelila je nagrade najboljim likovnim i literarnim radovima učenica i učenika osnovnih škola iz cijele Hrvatske. Dodjeli je nazočilo 450 osnovnoškolaca, njihovi roditelji i nastavnici koji su imali prigodu razgledati izložbu radova nacionalnih pobjednika te uživati u zabavnom programu.

Na natječaju su sudjelovale ukupno 222 osnovne škole iz Republike Hrvatske čiji su učenici izradili likovne i literarne radove na temu „Kako zamišljaš Hrvatsku 2030. godine?“, koji su potom prolazili ocjenjivanje na školskoj, županijskoj i nacionalnoj razini gdje je odabrano 12 najboljih radova u četiri kategorije (najbolji likovni radovi od I. do IV. te od V. do VIII. razreda osnovne škole i najbolji literarni radovi od I. do IV. te od V. do VIII. razreda osnovne škole). Pobjednici natjecanja predstavili su svoje vizije okupljenima i pokazali kako oni vide budućnost Hrvatske.

Naša županija ima veliki uspjeh. Naime učenica  1. razreda Osnovne škole Zrinskih i Frankopana Otočac, Područna škola Hrvatsko polje, Lana Škorić  svojim likovnim radom „Organska hrana“ osvojila je 1. mjesto na županijskoj razini i 3. mjesto na nacionalnoj razini.

Priznanje za osvojeno 3. mjesto na nacionalnoj razini nagrađenoj učenici uručila je  Martina Šuper, ravnateljica Razvojne agencije Ličko-senjske županije – LIRA.

 

Kabinet župana/Milan Tomašević

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

Možda Vas zanima