Lički Osik, najbolji dokaz što je sve radila bivša gradska vlast da osvoji izbore. A između izbora ionako bi ih zaboravili

Objavljeno: 19/07/2017

Na jučerašnjoj sjednici Vijeća grada Gospića vijećnik Ivan Nekić pitao je o obnovi Ličkog Osika, odnosno o uređenju dijelova toga naselja koje je već počelo prije izbora,ali onda i stalo. Nedavno je jedan lokalni portal prenio slike s tog mjesta,ali naravno bez konkretnih pomaka i informacija. S druge strane, mi Vam donosimo fotografije s lica mjesta,ali i što je još važnije, Starčevićev odgovor na jučerašnjoj sjednici Vijeća.

LIČKI OSIK- “Radovi su dodijeljeni 24.travnja, protuzakonito,  da ne pričamo o moralu jer su 21.travnja raspisani izbori“- odgovara gradonačelnik Starčević na pitanje vijećnika Ivana Nekića na sjednici Vijeća grada Gospića o uređenju dijela naselja Lički Osik . “Trebali smo voditi računa o kapitalnim ulaganjima, da se u tome trenutku ne raspisuju natječaji već da se čeka vrijeme nakon izbora“- kaže Starčević i pojašnjava da bi u takvoj situaciji novoizabrani dužnosnici vodili računa o natječajima, dodjeli poslova i rokovima. Zanimljivo, ovi radovi su teški nešto manje od pola milijuna kuna i za njih nije bilo sredstava u proračunu. Obustavljeni su odmah iza 4.lipnja,a Starčević je dužnost preuzeo 12.lipnja. U međuvremenu radovi su opet počeli i opet prekinuti iz jasnih razloga. “Prije 4 ili 5 godina taj dio kanalizacije trebao je biti saniran. No nije saniran već je oštećen i nije dostatan za fekalne i oborinske vode. Zajedno s djelatnicima iz komunalnog odjela išao sam vidjeti što se nalazi u šahtovima i došli smo do zaključka da je promjer cijevi od 200 milimetara dostatan za fekalne,ali ne i za oborinske vode koje su svedene u tu kanalizaciju pa dolazi do poplava konoba“. Radovi su obustavljeni i zato što su se pojavili dodatni troškovi od 130,000 kuna koji nisu opravdani. A po projektu nisu dobra  ni parkirališta koja su kraća za jedan metar od potrebnog. Parkirališta će biti sanirana,ali ne i asfaltirana jer mora se sanirati kanalizacija koja košta 2 milijuna kuna, koje grad nema. E sad dolazimo do pitanja kako se radilo, kako se upravljalo, kako su se dodjeljivali radovi. Pitamo se što bi bilo da je na izborima pobijedila dosadašnja vlast. Možda bi se parkirališta asfaltirala,a ispod bi ostali problemi. Možda bi radovi i tada bili ovako zaustavljeni. Nije se radilo dobro i toga moramo biti svjesni. A stanari iz zgrada skakuću po rubnicima koji su postavljeni,  i po ono malo starog betona. Tužni i jadno. No da ne bi mi govorili što i kako je bilo, poslušajte više u video prilogu na našem portalu i pogledajte u danas snimljenoj fotogaleriji.

 

Milan Tomašević

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

Možda Vas zanima