Liburnija uplovljava u Gospić

Objavljeno: 14/06/2016

U sklopu  Ljetnog kina u KIC-u u Gospiću bit će prikazana dva nagrađivana hrvatska dokumentarca. Zanimljivo, Gospić je tek 4.grad u Hrvatskoj u koji dolazi turneja „Liburnija uplovljava“

GOSPIĆ- Nagrađeni dokumentarci s Liburnija film festivala uplovit će i u Gospić. Naime nakon Zagreba, Pule i Raba Gospić je 4.grad u kojemu će ti filmovi biti prikazani,a gospićani će besplatno imati priliku pogledati  najbolji film 13.Liburnija film festivala „Lijepo mi je s tobom, znaš“ i film „Razred“ koji je ponio nagradu za najbolju režiju. Ova dva filma biti će u Ljetnom kinu u gospićkom Kulturno-informativnom centru prikazani u petak 17.lipnja od 21 sat.

Radi se o filmovima dviju redateljica koji su prošle godine oduševljavali publiku po hrvatskim filmskim festivalima. Osim na Liburnija filmskom festivalu  redateljski debi Eve Kraljević  „Lijepo mi je s tobom, znaš“ publika je nagradila i na ZagrebDoxu 2015. Mlada autorica ispričala je priču o svom odrastanju sa sestrom Mijom koja ima Downov sindrom, a njen dokumentarac prepoznat je na prošlogodišnjem Sarajevo film festivalu gdje joj je dodijeljena nagrada Europske dokumentarističke mreže za podršku talentiranim autorima dokumentarnog filma iz regije. Film „Razred“  publika je nagradila na Danima hrvatskog filma 2015. Redateljica Vesna Čudić ispričala je priču o trima mladim članicama romske zajednice u Dardi te odlukama koje one moraju donijeti na putu prema zrelosti.

Inače „Liburnija uplovljava“ filmska je turneja kojom organizatori Liburnija film festivala publici žele približiti recentne hrvatske dokumentarce. Tako će biti i u petak od 21 sat u atriju KIC-a. I dvije tehničke napomene, ulaz na festival je besplatan,a u slučaju lošeg vremena projekcije se sele u Veliku dvoranu KIC-a.

Milan Tomašević

Možda Vas zanima