Lički policijski službenici i vatrogasci educirani o postupcima osnovnog održavanja života uz uporabu defibrilatora

Objavljeno: 28/05/2023

GOSPIĆ- U sklopu programa „Pokreni srce – spasi život“  u Policijskoj upravi ličko-senjskoj djelatnice Zavoda za hitnu medicinu Ličko-senjske županije educirale SU  policijske službenike Policijske uprave ličko-senjske i vatrogasce Javne vatrogasne postrojbe Gospić kako prepoznati znakove srčanog zastoja i pravilno pružiti prvu pomoć uz uporabu automatskog vanjskog defibrilatora (AVD).
Edukacija uključuje postupak u hitnim slučajevima, oživljavanje, postupak sa stranim tijelom u dišnom putu, zaustavljanje krvarenja, zbrinjavanje ozljeda, imobilizaciju i primjenu AVD-a.
Procjenjuje se da od 100 ljudi srčani zastoj danas preživi manje od 10, a provedbom programa „Pokreni srce – spasi život“ namjera je povećati preživljavanje i omogućiti da iznenadni zastoj srca preživi 50 od 100 osoba.
S obzirom da su policijski službenici ti koji se svakodnevno susreću s rizičnim situacijama, te moraju biti spremni pružiti prvu pomoć, od iznimne je važnosti upoznati ih s postupcima pružanja prve pomoći, oživljavanja i upotrebe automatskih vanjskih defibrilatora, kako bi bili u stanju prepoznati hitna stanja i pravodobno pružiti pomoć.

PULS

Možda Vas zanima