Likovna udruga Lika dobila prostorije za rad i izložbe!!!

Objavljeno: 21/07/2018

GOSPIĆ- U donedavno zapuštenom podrumskom prostoru zgrade Pučkog otvorenog učilišta dr.Ante Starčević, Likovna udruga Lika dobila je nove prostorije. Ili bolje rečeno prve su to prostorije za ovu udrugu koja postoji 6 godina. Ravnateljica učilišta Irena Peša istakla je svoje zadovoljstvo što će sada LU Lika imati prostor za djelovanje i za izložbe,ali i za nove projekte. “Radujem se što ćemo u skorije vrijeme imati priliku gledati puno izložbi domaćih i stranih umjetnika i mogu reći da su konačno likovnjaci dobili svoje mjesto pod suncem, ma kako to čudno zvučalo iz ove podrumske perspektive“- kaže Peša.

Predsjednik Likovne udruge je Nikica Jelić koji se zahvalio institucijama grada Gospića što su prepoznali šest godišnji rad ove udruge. Inače prostor se sastoji od dvije prostorije, u jednoj će biti galerija,a u drugoj radni prostor. Plan udruge je ulazak u mrežu gradova u kojima izlažu studenti likovne akademije. U mreži su za sada Zagreb, Križevci,Osijek,a nadamo se uskoro i Gospić. Jelić se zahvaljuje i članu udruge prof.Saši Živkoviću koji se posebno angažira na izradi projekata. Jelić očekuje izložbe slikara amatera,ali i akademskih slikara.

Na otvorenju ovih prostorija bila je i zamjenica gradonačelnika Kristina Prša koja nije krila zadovoljstvo,ali i iznenađenje s tim što je nastalo iz podrumske prostorije. Pohvalila je aktivnost udruge Lika. A da su aktivni pokazuje i činjenica da već danas, u povodu Dana grada Gospića, organiziraju likovnu koloniju na kojoj će stvarati 17 umjetnika iz nekoliko hrvatskih gradova, i naravno domaći umjetnici. Taj fundus slika ići će na aukcijsku izložbu u humanitarne svrhe. Pohvalno.

 

Milan Tomašević

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

Možda Vas zanima