LIJEPA VIJEST: kroz projekt “Zaželi” u Gospiću zaposleno 30 žena iz skupine teže zapošljivih osoba

Objavljeno: 31/10/2018

GOSPIĆ- Početnom konferencijom predstavljen je veliki projekt zapošljavanja na našem području, projekt: “Zapošljavanje žena na području Gospića“. Projekt je u potpunosti sufinanciran bespovratnim sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Nositelj projekta „Zapošljavanje žena na području Gospića“ je Grad Gospić, a partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Gospić, Centar za socijalnu skrb Gospić i Hrvatski crveni križ, Gradsko društvo Crvenog križa Gospić. Ciljevi Projekta su osnažiti i unaprijediti radni potencijal 30 teže zapošljivih žena s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem kroz aktivnosti zapošljavanja na području Gospića, ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti i povećati njihovu konkurentnost na tržištu rada kroz program osposobljavanja, te potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života za 120 starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju na području Gospića.

Gradonačelnik Gospića Karlo Starčević, pozdravljajući sve nazočne na ovoj konferenciji, rekao je da je ovim projektom ostvareno 5 milijuna kuna bespovratnih sredstava. “Zaposlili smo 30 žena s područja grada koje su pripadale u teže zapošljive osobe. To je za naš mali grad, ovoliki broj novozaposlenih žena,  velika stvar,  a one će biti od velike koristi korisnicima ovoga programa, osobama kojima je u kućanstvu pomoć neophodna“- rekao je Starčević. Ove novozaposlene žene potpisale su ugovore na dvije godine i pomagati će starijim osobama na cijelome području grada. Tri od njih kroz projekt su dobile i bicikle. Starčević ističe da je ovaj projekt tek mali dio onoga što je nova gradska vlast napravila u godinu i pol mandata. Izdvaja primjerice proširivanje dječjeg vrtića u Ličkom Osiku, obnove dječjih igrališta, kreće se s energetskom obnovom javnih objekata, najprije u OŠ u Ličkom Osiku. “Sve je to dokaz da brinemo o našim sugrađanima svih dobnih i drugih skupina. Dakako raditi ćemo to i dalje“-  kazao je on i dodao da su putem javnog natječaja,a ne putem političkih podobnosti, kako je to nekada bilo, kroz projekt zaposlene i dvije mlade dame, koordinatorica i voditeljica koje su zadužene za tijek i provedbu projekta.

Projektom će profitirati mnogi. I 30 žena koje su dobile posao, i 120 starijih i osoba u nepovoljnom položaju koji će dobiti dodatnu skrb, i grad koji pokazuje da je socijalno osjetljiv. A u konačnici i lista nezaposlenih značajno će se smanjiti.

 

Milan Tomašević

 

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

Možda Vas zanima