Milan Kolić bit će sahranjen u petak 6.siječnja u 14 sati u groblju svete Marije Magdalene u Gospiću

Objavljeno: 05/01/2023

GOSPIĆ- Iz grada Gospića dobili smo priopćenje vezano uz smrt, te komemoraciju i posljednji ispraćaj Milana Kolića, bivšeg gradonačelnika grada Gospića u četiri mandata, te župana Ličko-senjske županije u jednom mandatu. Priopćenje prenosimo u cijelosti: U 59. godini života napustio nas je Milan Kolić, bivši gradonačelnik Gospića u četiri mandata i bivši župan Ličko-senjske županije.  Milan Kolić rođen je 25. ožujka 1964. godine u Gospiću. Osnovnu i srednju školu završio je u Gospiću, a stručni studij za nastavnika elektrotehničke struke na Filozofskom fakultetu u Rijeci. Milan Kolić bio je oženjen, otac troje djece. Od 1991.godine kao dragovoljac  Domovinskog rata aktivno se uključio u obranu Gospića u sastavu MUP-a RH. Od 1993. do 1997.godine bio je pripadnik 9. gardijske brigade  «Vukovi « gdje je obavljao dužnosti pomoćnika zapovjednika brigade za PD. Odlikovan je sa više vojnih odličja. Kao kandidat Hrvatske demokratske zajednice 1997., 2001., 2005. i 2009. godine na lokalnim izborima izabran je za gradonačelnika Grada Gospića, a 2013. za župana Ličko-senjske županije. Uz sve navedeno, Milan Kolić bio je prije svega čovjek, omiljen i cijenjen među građanima i kao takav ostat će u našim sjećanjima kao vrlo susretljiv, dobrodušan, vrijedan i marljiv čovjek koji je volio svoj Gospić, u  kojem je živio i vrijedno i neumorno radio.  Njegov prerani odlazak veliki je gubitak za Grad Gospić,  čijem razvoju je u teškim vremenima nakon Domovinskog rata dao nemjerljiv doprinos. Obitelji Kolić upućujemo izraze duboke sućuti. Komemoracija za Milana Kolića održat će se u Pučkom otvorenom učilištu „Dr. Ante Starčević“ Gospić u petak 6. siječnja 2023. s početkom u 11:00 sati, a posljednji ispraćaj na Groblju sv. Marije Magdalene u Gospiću 6. siječnja 2023. u 14:00 sati.  Svi koji to žele, svoju sućut mogu izraziti upisom u Knjigu žalosti koja će biti izložena u petak 6. siječnja 2023. od 08:00 sati u predvorju Pučkog  otvorenog učilišta „Dr. Ante Starčević“ Gospić.

O smrti Milana Kolića oglasili su se i župan Ernest Petry i stranka LiPO čija priopćenja prenosimo u cijelosti:

S puno tuge i osjećaja izražavam duboku sućut u osobno ime kao i u ime djelatnika Ličko-senjske županije povodom prerane i iznenadne smrti našeg posebno dragog i cijenjenog prijatelja, sugrađanina, našeg dragog Kole. Zatečeni ovom tužnom vijesti možemo istaknuti da je Milan Kolić – Kole svojim radom i dugogodišnjim djelovanjem svoj život podredio stvaranju Hrvatske države kao i boljitku života građana Gospića i Ličko-senjske županije. Ostat će nam u neizbrisivom i trajnom sjećanju kao dobar čovjek i prijatelj u svakoj životnoj situaciji, posebno ističući njegov doprinos razvoju našeg Grada i Županije koji je dao kao gradonačelnik Grada Gospića i župan Ličko-senjske županije. Iza sebe ostavio je dubok i neizbrisiv trag koji se ne zaboravlja i koji će se zauvijek pamtiti. S izrazima duboke sućuti

Ličko-senjski župan  Ernest Petry

 

Napustio nas je Milan Kolić naš član,dugogodišnji prijatelj i suradnik.  Zadužio je naš grad,županiju i Hrvatsku. Bio je jedan od onih koji je dio svog života trajno  uklesao u temelje moderne Hrvatske države.

Izražavamo sućut obitelji.

Predsjednik stranke

Darko Milinović.

 

FOTO: arhiva Lika-express

Možda Vas zanima