Obilježavanje Međunarodnog mjeseca borbe protiv ovisnosti

Objavljeno: 05/12/2022

GOSPIĆ- Podružnica HKMS-a Ličko-senjske županije , Strukovna škola u Gospiću, učenici  3 m  razreda srednje medicinske škole i Opća bolnica Gospić organizirali su  edukativno predavanje za učenike 7 i 8 razreda osnovne škole pod  nazivom Duhanski proizvodi/Duhanske prerađevine E-Revolucija/E- cigarete.

Cilj predavanje bilo je je podizanje svijesti o ovisnosti, razvijanje  samopouzdanja i samopoštovanja, komunikacijske i socijalne vještine, kako bi mogli donijeti  zdrave i ispravne odluke u životu i pripremali se za uloge koje su pred njima.  Edukacija preventivne naravi koja se ne dotiče izravno sredstava ovisnosti i koja ne uključuje terminologiju vezanu uz ovisnosti. Taj oblik edukacije manje je specifičan  ali je  usmjeren razvijanju i afirmiranju pozitivnih stavova i životnih stilova. Također uključuje i pomoć mladima u organizaciji slobodnog vremena. Rezultat  ove edukacije je znanje i vještine o donošenju pozitivnih i zdravih odluka u životu. Ovakva se  edukacija provodi uglavnom u okviru primarne prevencije.

Predavači: Kristina Ilić, dr.med.spec pedijatar

Učenici 3 m razreda: Lorena Ahmetaj, Mihaela Ćaćić, Ivan Ćutić,Vjeko Jelić, Ivan Perković,Stela Prpić,Laura Smojver,Marija Šop

 

Manda Pavičić Naglić,mag.med.techn

 Predsjednica podružnica HKMS-a Ličko-senjske županije

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

Možda Vas zanima