Od sutra u Perušiću radionice uoči Uskrsa, slavlje Uskrsa na Grabovači na Uskrsni ponedjeljak

Objavljeno: 12/03/2018

PERUŠIĆ- Blagdan uskrsnuća Isusa Krista obilježit će se ove godine u organizaciji Javne ustanove „Pećinski park Grabovača“ i Narodne knjižnice Općine Perušić.  Sve  započinje već sutra, 13.ožujka, s uskršnjim radionicama, a potrajati će sve do samog blagdana Uskrsa kojeg ove godine slavimo 1.travnja. Djeca, ali i svi zainteresirani, u knjižnici će svakoga dana moći izrađivati uskršnje zečeve, vjenčiće, košarice i pisanice te ostale uskršnje dekoracije koje će 2. travnja, na Uskrsni ponedjeljak  krasiti područje oko suvenirnice na Grabovači. Tada sve posjetitelje  očekuje posebna proslava Uskrsa.

Naime, program je osmišljen za djecu i odrasle kako bi se uz igre, ples i kreativne radionice proslavio ovaj najveći kršćanski blagdan. Voditelji će biti kostimirani u Uskršnje zečeve, a održat će se  i mnoga natjecanja – od odabira najljepše pisanice, utrke u nošenju jaja na žlici, potrage za pisanicom i tucanja jaja kako bi se izabrao onaj najbolji tucak. Sve posjetitelje zasigurno očekuje dobra zabava uz pregršt aktivnosti, uskršnje ražnjiće, kotlić, ali i ples uz glazbu DJ-a. Djecu će najviše zabaviti radionice izrade zečića te bojanja pisanica od stiropora pomoću vodenih bojica, tempera ili flomastera kojima će se kititi grane, a šarena jaja djeca će moći i ponesti kući.

Ni nakon toga nema kraja pozitivnim vijestima iz Pećinskog parka Grabovača. Ponovno će   organizirati Dane otvorenih vrata s promotivnim cijenama individualnih ulaznica od 2. -22. travnja od 30 kuna.

 

PP Grabovača/Milan Tomašević

Možda Vas zanima