Osnovnim i srednjim školama u Ličko-senjskoj županiji dodijeljeno 1.893.615,24 kuna bespovratnih sredstava za pomoćnike u nastavi

Objavljeno: 10/08/2022

GOSPIĆ- Ministarstvo znanosti i obrazovanja kao posredničko tijelo zastupano po ministru Radovanu Fuchsu donijelo je odluku kojom se iz Europskog socijalnog fonda osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama na području Ličko-senjske županije dodjeljuju bespovratna sredstva u iznosu od 1.893.615,24 kuna što iznosi 95% potrebnih sredstava, dok će se razlika u iznosu od 99.663,96 kuna osigurati iz proračuna Ličko-senjske županije, a sve u svrhu realizacije projekta obrazovanja jednakih mogućnosti odnosno osiguravanja pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, kako bi se učenicima s teškoćama u razvoju povećala socijalna uključenost i integracija.
Sredstva će se koristiti za osiguranje sveukupno 44 pomoćnika u nastavi u Osnovnoj školi Zrinskih i Frankopana u Otočcu, Osnovnoj školi Perušić, Osnovnoj školi Luke Perkovića u Brinju, Osnovnoj školi Kralja Tomislava u Udbini, Osnovnoj školi Donji Lapac, Osnovnoj školi A. G. Matoša u Novalji, Osnovnoj školi Silvija Strahimira Kranjčevića u Senju, Osnovnoj školi dr. Franje Tuđmana u Korenici, Strukovnoj školi Gospić, Srednjoj školi Plitvička jezera i Srednjoj školi Pavla Rittera Vitezovića u Senju.
Ujedno je kroz isti projekt Ministarstva znanosti i obrazovanja za Osnovnu školu dr. Jure Turića u Gospiću te za Osnovnu školu dr. Franje Tuđmana u Ličkom Osiku osigurano dodatnih 896.975,64 kuna bespovratnih sredstava što iznosi 90% potrebnih sredstava, temeljem čega će se za potrebe učenicima s teškoćama u razvoju u ove dvije osnovnoškolske ustanove zaposliti dodatnih 20 pomoćnika u nastavi.

TEKST I FOTO: KABINET ŽUPANA

Možda Vas zanima