Otvoren je Ledeni tobogan – 30 m duga zimska atrakcija koju do sada nismo imali prilike vidjeti u Gospiću.

Objavljeno: 22/12/2020

 

GOSPIĆ- Ledeni tobogan konstruirali su inženjeri tvrtke Arctic d.o.o. s kojom smo suradnju ostvarili prošle godine kada smo na Trgu Stjepana Radića imali klizalište u sklopu manifestacije „Prosinac u Gospiću“. Ove godine sve nas je zatekla izvanredna epidemiološka situacija s pojavom  i širenjem Covid – 19 bolesti te sve što radimo mora biti prilagođeno novonastaloj situaciji.  Iz tog razloga ogradili smo dio Trga Stjepana Radića i postavili COVID redare koji će svakodnevno u vremenu od 11. 00 – 21. 00 h nadzirati provođenje epidemioloških mjera i čuvati red i sigurnost posjetitelja na Trgu. Tobogan će biti otvoren od 22. 12. 2020. do 10. 1. 2021. godine.

Ledeni tobogan sastoji se od pješačke staze i staze za spuštanje te osigurava maksimalnu epidemiološku sigurnost, s obzirom da je prilagođen za sanjkanje maksimalno jedne osobe (uz izuzetak – jedan roditelj + jedno malo dijete), tako da na ledenom toboganu nije moguće ostvariti bliski kontakt.

Molimo Vas da poštujete propisane mjere:

  • pri kupnji karte obvezno je zapisati podatke (ime, prezime i broj mobitela)
  • obavezno je držati 5 m  razmak
  • nositi maske
  • nositi rukavice
  • istovremeno na ograđenom prostoru može biti prisutno maksimalno 20 osoba

Cijena ulaznice je 5 kn i za to je moguće spustiti se tri puta stazom. Na taj način lakše će se uspostavljati neophodna disciplina i red na toboganu. Sve vas još jednom molimo da poštujete pravila i propisane epidemiološke mjere kako bi sigurnost svih građana uvijek bila na prvom mjestu. Ove smo godine posebnu pozornost obratili na blagdansko uređenje našeg  grada i raduje nas što sugrađani to primjećuju. Hvala vam na svim riječima podrške i pohvalama koje ste nam uputili. Pozivamo vas na uživanje i šetnju našim gradom. Obiđite Kolakovac, Murkovića mlin, izložbu o božićnim običajima u Lici i izložbu o Barunu Trenku, obje postavljene u Muzeju Like Gospić, šarmantnu izložbu fotografija kod Pučkog otvorenog učilišta dr. Ante Starčević, spustite  se niz ledeni tobogan.  Svi zajedno iz svojih domova pustimo lampione najljepših želja u zrak 23. 12. 2020. u 19.00 h i potrudimo se da nam i u ovim neobičnim vremenima ne nedostaje ljubavi, zajedništva, nade i dobrih želja. Sretni vam blagdani!

 

Grad Gospić

Možda Vas zanima