POHVALNO:Grad Gospić potpisao ugovore za 24 stipendije učenicima i studentima

Objavljeno: 21/04/2018

GOSPIĆ- Gradonačelnik Karlo Starčević i studenti i učenici, ili njihovi roditelji potpisali su ugovore o stipendiranju u tekućoj školskoj godini. Po 12 učenika srednjih škola i studenata dobiti će stipendije koje  su dodijeljene u kategorijama izvrsnosti, deficitarnosti i ekonomskog statusa. Srednjoškolci imaju stipendije u visini 400 kuna,a studenti 600.

Starčević je tom prigodom rekao da su mnogi izražavali razne konotacije kako aktualna gradska vlast nije ljubitelj mladih i njihov prijatelj, te kako ne daju potpore. „Međutim, moram sa zadovoljstvom reći da je ovo prvi put nakon dugo vremena da smo se angažirali i jedan dio sredstava izdvojili za vas koji ste nam najpotrebniji“- rekao je između ostaloga Starčević. Podsjećamo da Starčević svoju plaću gradonačelnika daje  studentima u vidu stipendija, ti ugovori potpisani su krajem prošle godine ,a sada se eto i iz gradskog proračuna stipendiraju učenici i studenti. Sve to čini se kako bi se potaknulo mlade na učenje, na kvalitetu kako bi oni već sutra krenuli stopama obnove Gospića koji je na rubu ponora. „Moramo reći da danas imamo manjak liječnika, medicinskih sestara,a gotovo nigdje nemamo inženjera strojarstva, elektrotehnike, kemije fizike. Kako ćemo obnoviti naše gospodarstvo ako nemamo struke tehničkih zanimanja?“- pita se Starčević i dodaje da je njegova vizija i vizija njegovih suradnika da se ljudi školuju negdje drugdje,ali da se vrate u Gospić i učine ga pristupačnim i onakvim kakvim ga i sami žele i kakve su vizije stvorili u svijetu.

Stipendije se odnose na tekuću školsku godinu, iznos od početka školske godine, dakle od rujna do danas biti će isplaćen u „komadu“,a nakon toga i, do kraja školske godine, isplaćivati će se mjesečno.

 

Milan Tomašević

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

Možda Vas zanima