Radionica za tinejdžere STOP animacija u KIC-u Gospić

Objavljeno: 14/10/2019

GOSPIĆ- Kulturno Informativni Centar Gospić organizira radionicu STOP ANIMACIJA za tinejdžere koju provodi Laboratorij zabave – udruga za promicanje kulture pripovijedanja iz Zagreba, a koja će se održati u ponedjeljak, 21. listopada 2019. od 17 do 19 sati u velikoj dvorani KIC-a.

Prvo što nam padne na pamet kad pomislimo „stop animacija“ je poznati češki serijal animiranih filmova o dva nespretna majstora, „A je to!“. Tako ćemo i mi, poput Pata i Mata, eksperimentirati i isprobavati, mozgati i zasukati rukave kako bismo napravili svoje filmiće tehnikom stop animacije. Animacijom pod nazivom „IzGIFaj se“ izrađivat ćemo filmiće i GIF-ove sa samim sobom 🙂. Radi se o tehnici frame-by-frame animacije u kojoj se fotografije spajaju u filmić. Radit ćemo vježbe u kojima ćete vi biti glavni glumci vlastitog filmića pa ćete moći sami sebe animirati i pokretati kako bi se dobio efekt da letite, plivate ispod površine mora, čarobirate i slično, nakon toga biste radili osobnu poruku dragoj osobi.

Sve što trebate učiniti je prijaviti se u prostorijama KIC-a ili putem telefona na broj 658 975,  radnim danom od 7 do 15 sati, ili u inbox facebook stranice KIC-a. Prijaviti se možete do petka, 18. listopada, broj prijava je ograničen, stoga požurite kako biste sa svojim pametnim telefonima sudjelovali na radionici STOP ANIMACIJA ZA TEENSE!

KIC Gospić /Lika-express

Možda Vas zanima