Radujmo se s Pčelicama

Objavljeno: 17/11/2016

GOSPIĆ- Udruga „Pčelice“, osnovana u studenom 2010.godine  slavi šesti rođendan. Dobar je to povod da se u subotu  19.studenoga od 19 sati u kinu Korzo  održi  humanitarna glazbena priredba natjecateljskog karaktera „Najljepši glas za Pčelice“. Udruga „Pčelice“ osnovana je  sa svrhom okupljanja i organiziranja roditelja djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom te drugih osoba koje mogu i žele pridonijeti podizanju kvalitete života djece s poteškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom te njihovih obitelji. „Pčelice“ trenutno imaju 22 člana, roditelja djece s poteškoćama u razvoju te 22 korisnika različitih životnih dobi i stupnjeva teškoća. Sve aktivnosti koje se provode s korisnicima i kroz projekte služe ostvarivanju najvažnijih ciljeva Udruge, a to su podizanje kvalitete života i unaprjeđenje medicinske, zakonodavne i socijalne zaštite djece s poteškoćama u razvoju , osoba s invaliditetom i njihovih obitelji, promicanje ljudskih prava njihovih  korisnika, razvoj mreže podrške za kvalitetan život svojih korisnika u zajednici, poticanje  korisnika i njihovih obitelji na aktivno sudjelovanje u društvu, unaprjeđenje znanja i vještina  korisnika te poticanje i razvoj volontiranja.

Do sada je Udruga uspješno provela niz projekata financiranih od Grada Gospića, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Ličko-senjske županije te jednu građansku akciju financiranu od Zaklade Kajo Dadić.

Humanitarnu glazbenu priredbu „Najljepši glas za Pčelice“, Pčelice organiziraju  u svrhu prikupljanja sredstava za daljnji rad Udruge, a trenutni prioritet je osiguravanje rada pomoćnika u nastavi za jednog  korisnika, učenika petog razreda osnovne škole. „Tijekom priredbe također želimo obilježiti dosadašnjih šest godina rada Udruge „Pčelice“ i tom se prilikom zahvaliti svima koji su nam u radu i aktivnostima pružali podršku u bilo kojem obliku.   Želja nam je da „Pčelice“ nastave kao i do sada sa svojim radom a jako bitan dio u radu svake organizacije i udruge je razumijevanje i podrška lokalne zajednice. Samo otvorenom i iskrenom komunikacijom „Pčelice“ mogu ostvarivati postavljene ciljeve i u tome je neizostavna i ključna otvorena podrška naše lokalne zajednice“- ističe predsjednica Pčelica Željka Šikić.

Milan Tomašević

Možda Vas zanima