Samostan Karmelićanki u Gospiću bit će duhovna oaza za sve koji traže Boga

Objavljeno: 14/07/2020

GOSPIĆ- Na zemljištu koje je darovala obitelj Vukić, točnije Ive Vukić i Marija Perković rođena Vukić, uz obalu  rijeke Novčice u Gospiću, na kraju ulice kneza Lovre Milinkovića, niče samostan sestara Karmelićanki.  Blagoslovljeni su temelji budućeg samostana klauzurnih sestara reda Blažene Djevice Marije od gore Karmela.  Kamen temeljac, kapsulu u koji je stavljena povelja s najvažnijim podacima o današnjem događaju, blagoslovio je apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj preuzvišeni Giorgio Lingua, te ga u gradilište položio zajedno s gospićko-senjskIm biskupom Zdenkom Križićem, biskupom u miru Milom Bogovićem, nadbiskupom đakovačko-osječkim Đurom Hranićem iz čije nadbiskupije i dolazi zajednica redovnica Karmelićanki. Bio je u Gospiću i sin ove biskupije, biskup šibenski monsinjor Tomislav Rogić. Bili su tu i pripadnici lokalne  vlasti, gradonačelnik Karlo Starčević i župan Darko Milinović. Došle su na ovaj današnji događaj i četiri sestre Karmelićanke iz samostana u đakovačkoj Breznici. Upravo iz tog samostana dio sestara preselit će se u ovaj gospićki samostan kada on bude izgrađen. Apostolski nuncij Lingua očekuje da će ovaj samostan biti veliki svjetionik vjere i gorući oganj ljubavi koji se ne gasi i koji će mnogima donijeti mir duše, radost vjere i snagu za kršćanski život. Gradonačelnik Karlo Starčević i župan Darko Milinović izrazili su veliku radost zbog toga što u Gospiću niče ovaj samostan.
Biskup Gospićko-senjski Zdenko Križić smatra da će samostan za naš  narod i naš kraj biti znak božje prisutnosti i njegova blagoslova, te jaka molitvena i duhovna oaza za sve koji traže Boga.

Samostan Karmelićanki u Gospiću projektirao je Petar Lušo iz kuće „Mi projektiramo vama“, radove izvodi AB gradnja iz Karlovca.

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

Možda Vas zanima