Sinoć je u velikoj dvorani Gackog pučkog otvorenog učilišta otvoren 3. Like Lika festival vrhunskim koncertom Borna Šercar’s Jazziana Croatica i Ansambla LADO.

Objavljeno: 22/07/2023

OTOČAC- Na samom početku muzikologinja i umjetnička voditeljica ansambla Valentina Badanjak Pintarić pozdravila je publiku i ukratko predstavila Like Lika festival kao i program ovogodišnjeg 3. izdanja festivala nakon čega je direktorica Turističke zajednice Grada Otočca Viktorija Rogić i službeno otvorila ovogodišnje 3. izdanje festivala.

Stanovnici Otočca kao i ostali posjetitelji sinoć su imali priliku uživati u jedinstvenoj fuziji tradicijske etno glazbe i jazza. Moćni vokali Ladarica i ekspresivnost glazbenika Jazziane Croatice, sljubljeni u tekstovima i aranžmanima Borne Šercara, ispričali su posjetiteljima priče o nekima od najljepših hrvatskih bajki, mitova i legendi o vilama, vješticama i divovima poput Kosjenke i Regoča i vještica s Kleka, a koncert su zaključili izvedbom pjesme domoljubne tematike „Moja Ponosna“ kroz koju prezentiraju bogatstvo naše geografske i kulturne raznolikosti Hrvatske. Priču o malenoj, ali kulturom i temperamentom srčanoj zemlji. Riječ je o pjesmama s „Untamed“ nosača zvuka koji su Borna Šercar’s Jazziana Croatica i Ansambl LADO izdali prošle godine. Radi se o deset pjesama, vrhunskih etno-jazz numera, a album je ove godine nagrađen Porinom za najbolji World Music album.

Like Lika festival uglazbljuje autentične prirodne i drevne kulturne lokacije vrhunskim glazbenim izvedbama ozbiljne i suvremene glazbe. Cilj Like Lika festivala je  kroz glazbu prezentirati upravo bogatu kulturno povijesnu baštinu Like u svoj njenoj raskoši. Nakon sinoćnjeg otvorenja u Otočcu program Like Lika festivala nastavlja se večeras u Senju koncertom Ansambla Antiphonus u Senjskoj katedrali s početkom u 21:00 sat. Zatim u nedjelju 23. srpnja jazz band B’sFUNstallation nastupit će u Gospiću u dvorištu između Muzeja Lika i POU „Dr. Ante Starčević Gospić“. 4. dan festivala održat će se  29. srpnja u Gornjem Kosinju u crkvi. sv. Antuna Padovanskog gdje će nastupiti trubač Dario Teskera i orguljaš Alen Kopunović Legetin. Posljednji dan festivala održat će se u Brinju 30. srpnja u crkvi sv. Vida u kojoj će nastupiti dvije sjajne harfistice Diana Grubišić Ćiković i Veronika Ćiković.

Ulaz na sve koncerte je besplatan.

TZ OTOČAC

FOTO: Julijan Labrović

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

Možda Vas zanima