SKANDALOZNO: Katolička Crkva se upetljala u unutarstranačke izbore u HDZ-u? Biskup Križić i župan Milinović usred HDZ-ove unutarstranačke kampanje razgovarali o zaboravljenoj Istanbulskoj konvenciji!!!

Objavljeno: 27/08/2018

GOSPIĆ- Iz Kabineta župana Ličko-senjske županije danas smo dobili zanimljivo priopćenje. Zanimljivo je zbog teme, zanimljivo je i zbog toga što iz Kabineta se nitko nije oglasio barem mjesec dana,ali zanimljivo je i zbog, u najmanju ruku pogrešnog trenutka. Naime, u HDZ- u se održavaju unutarstranački izbori. Jedan od kandidata za predsjednika stranke na županijskoj razini je i Darko Milinović koji je početkom ove godine podnio ostavku na to mjesto, sada to ponovno želi biti. Ali on je ujedno i župan, župan svih stanovnika ove županije, kako to volimo reći. A i biskup Gospićko-senjski je biskup svih katolika u ovoj županiji. I zato je u najmanju ruku čudno da upravo u ovome trenutku u Gospiću se sastaju biskup i župan i razgovaraju o suradnji županije i biskupije, o razvoju županije, o Hrvatima u BiH-a i o , nećete vjerovati, potpuno zaboravljenoj temi, odnosno temi aktualnoj prije više mjeseci,  Istanbulskoj konvenciji. Zanimljivo, iako se radi o zajedničkom priopćenju, iz Kabineta nije poslana ni zajednička fotografija,ali ni potpisi predstavnika dviju strana na priopćenje. No, evo priopćenja iz Kabineta župana kojega su kategorizirali kao zajedničko priopćenje županije i biskupije:

Danas u jutarnjim satima održao se radni sastanak župana Darka Milinovića sa  gospićko- senjskim biskupom  mons. Zdenkom Križićem. Zadržali su se na sastanku više od sat vremena gdje se razgovaralo o položaju i opstojnosti Ličko-senjske županije, demografskim pitanjima, projektima od bitnog značaja za Ličko-senjsku županiju te o nizu drugih  otvorenih pitanja.  Biskup Križić je posebno istaknuo značenje Caritasa i potrebite pomoći najsiromašnijima i istaknuo bitnu ulogu županije u tim procesima. Biskup mons. Zdenko Križić i župan Milinović izrazili su obostrano zadovoljstvo suradnjom te nastojanju gospodina župana da Ličko-senjska županija napravi jače iskorake na sveukupnom razvoju ovog područja i tako, ne samo zadrži ljude na ovom teritoriju, nego omogući i povratak mnogima koji su iz ekonomskih razloga napustili ove krajeve. Dotakli su se i položaja Hrvata iz BiH te se i tom prigodom biskup zahvalio dr. Milinoviću na brizi koju pruža Hrvatima iz BiH koji su na najgori mogući način osjetili strahote Domovinskog rata i svoj dom našli u Hrvatskoj.

Još jednom biskup se  zahvalio županu Milinoviću na njegovom stavu oko Istanbulske konvencije što je  smatra i stav većine hrvatske naroda.

Znači li ovaj prijem upetljavanje crkve u unutarstranače izbore? Nije li se biskup sa županom mogao sastati prije dva mjeseca, ili za dva mjeseca? Jest. No biskup je to napravio sada i poslao u najmanju ruku poruku da je dio dnevne politike.

 

Milan Tomašević

FOTO: arhiva portala Lika-express

Možda Vas zanima