Tijekom 10 godina kroz dijalizu u Gospiću prošlo 100 pacijenata!!!

Objavljeno: 10/02/2018

GOSPIĆ- Prije 10 godina točnije 8.2.2008. godine u prostorima Opće bolnice  Gospić tvrtka Euromedic (IDC) u suradnji s Ministarstvom zdravstva RH i tadašnjim ministrom mr. Darkom Milinovićem dr. med., te  Ličko-senjskom županijom otvorila je jedan od svojih hemodijaliznih centara u Gospiću.

Bio je to povijesni trenutak, obzirom da su bolesnici iz Ličko-senjske županije putovali svaki drugi dan 100-200 kilometara dnevno da bi obavili postupak hemodijalize. U novom centru postupak je započet kod 26 bolesnika. Voditelj i jedan od inicijatora započinjanja ovog postupka bio je Krešimir Tomljenović. Nakon 5 godina od američke tvrtke upravljačka prava preuzima njemački Fresenius Medical Care predvođen direktoricom dr. Nadom Radin.

3.11.2014. godine Opća bolnica Gospić pod vodstvom ravnateljice mr. Sandre Čubelić dr.med. preuzima od Fresenius Medical Care preuzela je organizaciju djelatnosti hemodijalize, prostor, opremu i sve zaposlene djelatnike do tada zaposlene u privatnoj firmi. Za voditelja Odsjeka postavljen je dr. Drago Poljak, nefrolog koji zajedno s glavnom sestrom Željkom Ćaćić i četiri sestre nastavlja započetu djelatnost do današnjeg dana.

Do sada je kroz odsjek hemodijalize prošlo i prolazi 100 bolesnika, te s ponosom možemo reći da na ovu desetu godišnjicu dijaliziramo stotog bolesnika, stalnog žitelja naše županije, a 60-ak bolesnika obavilo je tzv. turističku dijalizu, pri tome 16 bolesnika je dočekalo i obavilo transplantaciju bubrega. Sada 22 bolesnika svaki drugi dan obavljaju dijalizu u Opće bolnice Gospić, a dolaze iz cijele Ličko-senjske županije. Napominjemo da osim standardne kronične dijalize i dalje ćemo nastavljati usluge turističke dijalize za sve bubrežne bolesnike koji tijekom godine žele boraviti u našim krajevima, a do sad je bilo ljudi zaista iz cijelog svijeta. U perspektivi nam je pokretanje akutne dijalize.

 

OB Gospić/Milan Tomašević

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

Možda Vas zanima