Tko će biti Miss Ličko-senjske županije za Miss Hrvatske?

Objavljeno: 26/09/2023

Manifestacija  Jesen u Lici  iz godine u godinu privlači sve veći broj domaćih i stranih izlagača i posjetitelja, ne samo iz naše zemlje nego i iz susjednih država. I ove godine na manifestaciji nastupit će veliki broj kulturno umjetničkih društava s područja Ličko-senjske županije i iz susjednih krajeva koji će izvođenjem tradicionalnih pjesama i plesova predstaviti kulturnu baštinu svoga kraja. Jedna od atraktivnosti s popisa događanja jest i izbor Miss Ličko-senjske županije 2023 koji će se održati u Gospiću ove subote na Trgu Stjepana Radića. Program vodi Davor Garić, a nastupiti će Amir Kazić Leo.

Iva Loparić Kontek ovom prilikom zahvaljuje Turističkoj zajednici grada Gospića, Turističkoj zajednici grada Senja, Turističkoj zajednici Plitvičkih jezera, Ličko-senjskoj županiji i županu Ernestu Petry.

Predstavljamo natjecateljice:

Ana Marija Stojković (21)

Ana Marija studira sestrinstvo kako bi naučila kako se najbolje brinuti za one kojima je to potrebno. Ima 21 godinu, odlično govori engleski jezik, a u slobodno vrijeme uči i ruski jezik. Odbojkom se bavila dugi niz godina, a trenutno je posvećena teretani. Svaki slobodni trenutak voli iskoristiti na planinama i u prirodi. Njezin hobi, gdje pokazuje svoju kreativnu stranu je nail art. Ana Marija je visoka 175 centimetara. Veseli ju novo iskustvo i divna prijateljstva koje izbor za Miss nudi.

Mihaela Tek (19)

Mihaela je studentica na Fakultetu kemijskog inženjerstva u Zagrebu, iako ima tek 19 godina, ima vrlo impozantnu biografiju. Voli glumiti i pisati tako da je tijekom školovanja sudjelovala na više Lidrano smotri, a kolumna „Na putu do zvijezda“ u kojoj je pisala o svijetu izokrenutih vrijednosti  je izašla u lokalnom portalu  Radio Mrežnice. Visoka je 173 cm i igrala je košarku za srednju školu i fakultet, a još jedna velika sportska ljubav joj je teretana. Ova mlada devetnaestogodišnjakinja oduševljava svojim aktivnostima, a jedna od njih je i volontiranje s izbjegličkih obiteljima gdje pomaže djeci kod učenja. Prati trendove te je upisala tečaj Elementi Umjetne inteligencije, pohađala je ljetnu školu filma Gunja i školu medijske kulture dr. Ante Peterlić u Varaždinu, te govori engleski i njemački. Iskustvo koje će steći sudjelovanjem u ovom izboru rado će uvrstiti u popis svojih aktivnosti, a i nada se novim prijateljstvima.

Anđela Orlović (17)

Sedamnaestogodišnja Anđela od malih nogu je znala što želi, a upravo sada ostvaruje jedan svoj dječji san, a to je prijava na izbor za Miss. Uvijek ju je zanimao svijet ljepote, mode i glamura tako da je upisala školu za kozmetičarku i želja joj je otvoriti svoj kozmetički salon gdje bi uljepšavala svoje klijentice i prijateljice. U slobodno vrijeme se bavi šminkanjem i nail artom gdje ističe svoju kreativnost i istančan ukus za lijepo i detalje. Jako voli trčati i često je u teretani, a od stranih jezika govori engleski. Nada se da će ovim iskustvom steći nove prijateljice i buduće klijentice, a i naučiti nešto novo o svijetu izbora i modelinga.

Ivana Toljan (20)

Ivana nam dolazi iz Senja i trenutno je studentica na Fakultetu za turizam i menadžment u Opatiji. Kao mala je svirala klavir, a učeći svirati ovaj zahtjevan instrument, naučila je da je za sve potrebna vježba i strpljenje. Svaki slobodni trenutak voli provesti u prirodi ili na moru bilo  s prijateljima ili sama i onda kada joj je potrebno da malo razbistri misli. Uživa u crtanju i učenju, smatra da je cjeloživotno učenje odlična filozofija, a sve što će naučiti na ovom izboru sigurno će joj pomoći u budućim projektima i idejama, a to je bio i jedan od razloga zašto se prijavila na ovaj izbor.

Maja Prizmić (18)

Ova mlada osamnaestogodišnjakinja studira na Pravnom fakultetu u Rijeci. Jedna od stvari koja je opuštaju je slikanje, a najviše voli slikati portrete i u tome zaista uživa. Bavi se sportom, a sportski favorit joj je trčanje. Tijekom srednje škole je sudjelovala u dramskoj sekciji jer ju je zanimala gluma i bila je sjajna u tome. Maja govori engleski, njemački i talijanski jezik. Prijavom na izbor na Miss očekuje novo i interesantno iskustvo u svom životu, a i nada se novim prijateljstvima.

Paola Hrdas (18)

Paola je studentica na Medicinskom fakultetu u Osijeku, ima 18 godina i vrlo je empatična i voli pomagati i brinuti o svima. Pohađala je baletnu školu te glazbenu školu – smjer solo pjevanje. Paula svira i klavir te piše pjesme. Vrlo je kreativna i ambiciozna i sve što radi odradi baš onako kako treba. Svoju liniju održava u teretani gdje često vježba i održava formu koju je stekla plešući balet. Kao mala djevojčica je željela koračati ispod svjetla reflektora te je ostvarila svoj san prijavom na izbor za Miss, a smatra da pobjedom može utjecati na promjene u Hrvatskoj i svijetu.

Tia Stilinović (17)

Tia pohađa gimnaziju u Gospiću. Tia svira klavir, uživa u zvucima koje ovaj impozantni instrument proizvodi, a voli i razveseliti ukućane svojim izvedbama. U slobodno vrijeme se bavi i crtanjem i ide u teretanu kako bi uvijek bila u formi.  Još od kad je bila mala djevojčica, njezin djed je govorio da će ona jednog dana postati Miss te ovom prijavom pokušava djedu ispuniti tu želju, no voljela bi naučiti kako izgleda svijet modelinga i steći nova poznanstva za neke buduće projekte.

 

FOTO: PR Miss Hrvatske

Možda Vas zanima