Potpisan ugovor o energetskoj obnovi škole dr.Franje Tuđmana u Korenici

Objavljeno: 29/06/2018

KORENICA- Od ravnateljice Osnovne škole “dr.Franjo Tuđman”iz Korenice prof.Dražene Aračić dobili smo tekst u kojemu nas je izvijestila da je   potpisan  Ugovor o Energetskoj obnovi spomenute škole i tvrtke  Projekt inženjering d.o.o, iz Požege.

Ugovor je u ime Oš dr Franje Tuđmana u Korenici potpisala ravnateljica prof. Dražena Aračić , a izvođača, direktor Projekt inženjering d.o.o. Krešimir Starčević. Ravnateljica škole Dražena Aračić tom prigodom je  rekla:”Ponosni smo što smo ovaj cijeli projekt povlačenja novca iz EU fondova priveli prvom koraku, a to je potpis Ugovora sa izvođačem koji je u javnoj nabavi ponudio najbolju i cjenovno najprihvatljiviju ponudu. Nažalost, moram reći da Općina Plitvička Jezera nije dala podršku ovom Projektu što je uistinu žalosno. Tražili smo da Županija osigura i onaj dio sredstava što je odbila Općina i tu smo naišli na puno razumijevanje Županije” . Nakon što smo od Dražene Aračić dobili ovaj tekst i njenu izjavu kontaktirali smo načelnika općine Antu Kovača. On kaže da Aračić izokreće činjenice. “Nisam rekao da nećemo već da ne možemo garantirati u siječnju da ćemo novce imati na računu u četvrtom kvartalu proračunske godine. Mi ne možemo plaćati nešto što radi županija, a u isto vrijeme županija nama ne plaća obaveze o aglomeraciji“- govori nam Kovač. Ističe da se primjerice mijenjala stolarija u stanu Domu zdravlja što nije obaveza općine no to je “naša dobra volja”. “Naravno da ćemo podupirati i Dom zdravlja i školu jer to su naša djeca. No ti najprije moraš ispuniti obaveze koje te vežu ugovorom. Ja ne mogu njoj reći u prvom mjesecu ja ću sigurno imati 150,000 kuna. Ja moram vidjeti hoću li ih imati“- kaže Kovač. Pitamo ga,ako bude općina imala ta sredstva,  hoće li ih dati’ On odgovara:”ako oni isfinanciraju energetsku obnovu mi možemo napraviti igralište. Nije to problem, ja tu školu više volim nego obitelj Aračić“! U razgovoru s Kovačem,a vezano upravo uz punjenje proračuna i nenadane troškove, kao i nasljeđe koje ga je dočekalo,  doznajemo i da je primjerice  općina imala 600,000 kuna odvjetničkih usluga,a nijedan postupak nije dobila. “Neki dan smo dobili 90,000 kuna sudskih troškova iz 1999.godine. I sada bih ja trebao nekom reći da ću u proračunu imati ta sredstva“.

Inače Aračić se nada da će do kraja studenog, koji je zadani rok za dovršetak radova, svi radovi biti i dovršeni.  Škola se nada da će nužni radovi na Energetskoj obnovi  biti završeni do početka školske godine, a cijela obnova do kraja studenog 2018. Cijeli projekt Energetske obnove škole iznosi 3,8 milijuna kuna

Milan Tomašević

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

Možda Vas zanima