U Donjem Lapcu obilježen Dan ružičastih majica

Objavljeno: 17/02/2022

DONJI LAPAC- Povodom obilježavanja Dana ružičastih majica koji se obilježava svake godine zadnje srijede u mjesecu veljači, jučer su u osnovnoj školi Donji Lapac predstavljeni rezultati istraživanja na temu „Vršnjačko nasilje među učenicima“. Istraživanje je provedeno među učenicima od 5. razreda do 8. razreda osnovnih škola u Ličko -senjskoj županiji, a provela ga je Ljiljana Klobučar, koordinatorica projekta Dana ružičastih majica u Osnovnoj školi Donji Lapac u suradnji s Postajom granične policije Donji Lapac.
Istraživanje je imalo za cilj utvrditi postojanje vršnjačkog nasilja među učenicima od 5. razreda do 8 .razreda u Ličko-senjskoj županiji za vrijeme boravka učenika u školi i izvan nje. Vršnjačko nasilje je u suvremenom društvu nažalost česta pojava među mladima, a najčešći oblik nasilja među mladima je upravo vršnjačko nasilje koje se može razviti u najčešće oblike antisocijalnog ponašanja pojedinaca. Istraživanje je provedeno u skladu s načelima Etičkog kodeksa istraživanja s djecom uz  suglasnost ravnatelja škole, roditelja učenika i samih učenika.
Uz nazočnost učenika Osnovne škole Donji Lapac, navedenom događaju bili su prisutni i roditelji, policijski službenik za maloljetničku delinkvenciju Mile Mesić i kontakt policajka Višnja Kulović zadužena za preventivne programe u Postaji granične policije Donji Lapac te je tom prilikom koordinatorica projekta Dana ružičastih majica uručila Školskog Oskara i zahvalila se prisutnima, kao i Policijskoj upravi ličko-senjskoj na podršci u radu.

IZVOR: PULS

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

Možda Vas zanima