U Gospiću premijera predstave “Tajkuni” kazališne družine Histrioni!!!

Objavljeno: 07/07/2018

GOSPIĆ- U sklopu obilježavanja Dana grada Gospića u četvrtak 12.srpnja održati će se predstava Kazališne družine Histrioni „Tajkuni“. Predstavu prema djelu Mire Gavrana režirao je Zoran Mužić koji o predstavi kaže:

„Vrlo zanimljiva i aktualna tema histrionske nove predstave TAJKUNI, M. Gavrana komentira grabež i pohlepu, ismijava ljudske mane te kritički preispituje poduzetničke navike našeg doba.

Ironija, satira, komični obrati i glumačka vještina jaka su kazališna oruđa kojima se Histrioni već desetljećima služe, a u slučaju ove nove komedije i zrelo kritiziraju  te zahtijevaju preuzimanje odgovornosti za poslovne poteze nastale u vremenu stvaranja poduzetničke klime u kojoj je čovjek čovjeku vuk na lovištu bez lovostaja.

Nespretni i slabi junaci ove histrionske komedije, zaokupljaju nas, nasmijavaju, ali i podučavaju kako naprijed ne možemo džepovima punim tuđeg novca te kako prava mudrost leži u pronalaženju vlastite mjere ali i solidarnosti s bližnjima…“

U predstavi glume Ana Marija Percajić, Hrvoje Klobučar, Franka Klarić i Zijad Gračić. Inače gospićka publika ima čast da će Tajkuni premijerno izvedeni biti  upravo u Gospiću. Tajkune pogledajte 12.srpnja u 21 sat uz besplatan ulaz.

 

Milan Tomašević

Možda Vas zanima