U Karlobagu zajedničke aktivnosti domaćih i stranih policijskih službenika za sigurnost u turizmu

Objavljeno: 11/08/2021

KARLOBAG- U sklopu projekta međunarodne policijske suradnje „Sigurna turistička destinacija“ policijska službenica za prevenciju Policijske uprave ličko – senjske i policijski službenici PP Karlobag u suradnji s Turističkom zajednicom Općine Karlobag  su jučer, 10. kolovoza 2021. godine na Trgu dr. Franje Tuđmana u Karlobagu proveli preventivne aktivnosti s inozemnim policijskim službenicima iz Ukrajine, Slovenije i Italije koji borave na području Ličko-senjske županije. Naime, na postavljenom info punktu su policijski službenici te djelatnici Turističke zajednice općine Karlobag educirali i informirali turiste o mjerama samozaštite od kažnjivih radnji. Naglasak je stavljen na važnost samozaštitnog ponašanja s ciljem prevencije različitih modaliteta imovinskih delikata, od provala u apartmane do provala u  osobne automobile i kampere.

Cilj ovih aktivnosti je podizanje razine samozaštitnog ponašanja građana i turista te njihove informiranosti kako bi smanjili mogućnost  da postanu žrtvom kaznenog djela. Turisti su upoznati da se  na letcima i brošurama osim savjeta nalaze i važni telefonski brojevi  putem kojih  se može zatražiti pomoć, ukoliko se kazneno djelo ipak dogodi.
Ovakvim preventivnim aktivnostima nastojalo se doprinijeti većem osjećaju sigurnosti inozemnih gostiju i osigurati kvalitetniji život građana ne samo tijekom turističke sezone već i kroz cijelu godinu.

PULS

Možda Vas zanima