Edukacije učitelja iz OŠ dr. Jure Turića iz Gospića i volontera našeg Društva “naša djeca” grada Gospića u sklopu projekta “Odgoj za volontiranje i održivi razvoj u školama”,

Objavljeno: 29/01/2020

GOSPIĆ- U Zaboku je održana trodnevna edukacija nastavnika, volontera i stručnih suradnika u sklopu projekta „Odgoj za volontiranje i održivi razvoj u školama“ u okviru švicarsko-hrvatskog programa suradnje. Edukacija je započela u četvrtak, 23.01. predstavljanjem projekta i primjerima dobre prakse osnovnih škola i DND-ova, partnera na projektu. Dvanaest sudionica iz Gospića, Slatine i Zaboka su kroz radionice i edukaciju sljedeća dva dana prošle teme dječjih prava i participacije, održivog razvoja i odgoja za volontiranje. Edukaciju na temu dječje participacije provela je Sanja Škorić iz DND-a Opatija, temu održivog razvoja Ana Rosandić iz udruge Priroda za sve, te Jasenka Borovčak iz DND-a Zabok na temu odgoja za volontiranje. Popratni sadržaj edukacije omogućila je udruga „Gokul“ koja je za sudionike pripremila film „Na rubu izumiranja“. Kako se ovaj projekt provodi u partnerstvu s osnovnim školama dr. Jure Turić iz Gospića i Eugen Kumičić iz Slatine, Društvom „Naša djeca“ Zabok, te u suradnji s Društvima „Naša djeca“ Gospić i Slatina, u ovim će se sredinama u narednom razdoblju provoditi radionice i volonterske akcije s djecom. Radionice koje će se provoditi su na teme pohađane edukacije, a namijenjene su djeci osnovnoškolskog uzrasta.

 

O PROJEKTU:

“Odgoj za volontiranje i održivi razvoj u školama”

Projekt „Odgoj za volontiranje i održivi razvoj u školama“ Savez društava „Naša djeca“ Hrvatske provodi u partnerstvu s dvije osnovne škole iz Gospića i Slatine ( OŠ dr. Jure Turića, Gospić i OŠ Eugen Kumičić, Slatina ), te Društvom „Naša djeca“ Zabok. Suradnici na projektu su DND Slatina i DND Gospić. Cilj projekta  je edukacija, jačanje kompetencija i podizanje svijesti učenika i djelatnika u školama, kao i volontera iz OCD za razvoj volontiranja, održivih lokalnih zajednica te aktivno sudjelovanje. Korisnici projekta se educiraju putem radionica, konferencija, brošura, studijskih putovanja te supervizijom, a rezultati projekta bit će osmišljanje i provedba volonterskih akcija u njihovim lokalnim sredinama, jačanje kapaciteta školskog volonterskog odgoja, održivog razvoja i participacije u svoje nastavne sadržaje. Projektom će se ojačati i međusektorska suradnja škola, udruga i lokalnih zajednica na informiranju i senzibilizaciji djece i građana za važnost volontiranja i odgoja za održivi razvoj svake zajednice.

 

DND Gospić

Možda Vas zanima