Udaraljkaška poslastica u Gospiću

Objavljeno: 09/06/2016

Održan je 3.koncert ovogodišnjih gospićkih glazbenih večeri. Nažalost malobrojnoj gospićkoj publici udaraljkaši Nicolas Sinković i Goran Gorše priuštili su odlično  „udaraljkaško putovanje“ svijetom.

GOSPIĆ-Sjajni mladi zagrebački glazbenici, udaraljkaši  Nicolas Sinković i Goran Gorše izveli su odličan jednosatni  koncert u Pučkom otvorenom učilištu „dr.Ante Starčević“ u Gospiću. Djela  eminentnih svjetskih skladatelja za udaraljke  Sinković i Gorše svojom izvedbom uspjeli su približiti i  gospićkoj publici. Čini se da je i njihova prezentacija odlično preslikala riječi skladatelja Johna H.Becka, čije skladbe i oni izvode, a koji je rekao da biti izvrstan udaraljkaš podrazumijeva široko znanje i poznavanje brojnog i raznovrsnog instrumentarija udaraljki svih kultura svijeta. Da biti izvrstan udaraljkaš podrazumijeva i poznavanje popularne glazbe,ali i delikatnosti i profinjenosti zvuka potrebnog u simfonijskom orkestru, kako smatra Beck, Sinković i Gorše uistinu uspjeli su pokazati ovim gospićkim koncertom.

Inače ovaj koncert treći je od ukupno 5  koliko ih sadrže ovogodišnje 17.gospićke glazbene večeri. Manifestacija koju je utemeljio predsjednik udruge „Gospićki glazbeni festival“ prof.Tvrtko Sarić razvija se iz godine u godinu kontinuiranim održavanjem glazbenih ciklusa. „Ideja s kojom smo krenuli u ovaj posao bila je obogatiti kulturnu ponudu Gospića s ovakvim, ponešto specifičnim,sadržajem. Bez skromnosti mogu reći da smo, uz veliko zalaganje svih bivših i sadašnjih članova Udruge u tome i uspjeli“- kaže Sarić.UDARALJKE1 Ipak ostaje pomalo i žal što gospićka publika slabo posjećuje ovakve sjajne glazbene nastupe kakve donosi manifestacija „Gospićke glazbene večeri“. Ne treba tražiti masovnost i prepune dvorane,ali svakako bi i organizatorima koncerata i izvođačima bilo drago da u publici vide i pokojeg čovjeka više. Nadamo se da će gospićka publika konačno početi dolaziti na ovakve koncerte i cijeniti ih jer uistinu može se itekako dobro uživati u događajima kakvi se ne događaju svaki dan. Priliku za to imat ćemo već i na 4.ovogodišnjem koncertu glazbenih večeri, 15.lipnja kada će nastupiti mladi, nagrađivani hrvatski pijanist Aljoša Jurinić.

 

Milan Tomašević

UDARALJKE3

Možda Vas zanima