Ukinuta karantena za mjesto Udbina

Objavljeno: 27/04/2020

GOSPIĆ- Stožer Civilne zaštite Ličko-senjske županije donio je Zaključak kojim se 27. travnja 2020. godine u 00.00 sati ukida karantena za područje naselja Udbina s obzirom da su se temeljem pomno analizirane situacije stekli epidemiološki uvjeti za ukidanje karantene.Građani mjesta Udbine moraju posjedovati valjane e-Propusnice za kretanje između svih jedinica lokalne samouprave na području Ličko-senjske županije, što vrijedi i za Grad Novalju gdje je režim e-Propusnica također i dalje važeći.
Podsjećamo sve građane Ličko-senjske županije da se ne zadržavaju na ulicama, trgovima, parkovima i  svim ostalim javnim površinama na kojima se može kretati i zadržavati veći broj osoba. Prilikom kretanja na javnim površinama vodite računa o distanci, odnosno  izbjegavanju bliskog kontakta u razmaku od najmanje jednog metra.
Policijski službenici će i dalje intenzivno obilaziti sve javne površine i naglašavamo da je i važno voditi računa o preporukama liječnika i epidemiologa, posebno preporuci o izbjegavanju fizičkog kontakta s velikim brojem osoba, te preporuci da više vremena provodimo doma, a sve kako bi utjecali na smanjenje širenja bolesti.

PULS

Možda Vas zanima