Avanturisti Piršljin i Krznarić uspješno odvezli dionicu Lika Tournig

Objavljeno: 27/04/2020

OTOČAC- Planirana biciklistička dionica Lika Touring kojom su poznati Lički avanturistički dvojac Stipe Piršljin i Milan Krznarić krenuli u subotu ujutro u 8 sati iz Otočca uspješno je odrađena. Iako su planirali dionicu odraditi kroz dva dana, ipak su brzim napredovanjem odradili u istom danu, gdje su odvezli 204 km. Prošli su kružnom dionicom Lika Touring kroz mjesta Otočac, Senj, Karlobag, Baške Oštarije, Gospić, Perušić te s ciljem u Otočcu.
Lika Touring dionicu karakteriziraju blage staze s pretežno strmim i zahtjevnim usponima. Posebno dojmljivi i teški izazovi uspona dionice su Velebitski prijevoji Vratnik i Baške Oštarije. Najsporiji dio dionice je upravo uspon od mjesta Karlobaga do Baških Oštarija u dužini od 20 km i gdje se savladava visinska razlika od 919 mnv. Dionicu između Senja i Karlobaga krase prekrasni pogledi na otoke Krk, Prvić, Goli otok, Rab i Pag, a karakterizira je mnoštvo spusta i dužih uspona. Naizgled prekrasna i jednostavna dionica, ali za bicikliste izrazito naporna. Lika Touring ima veliki značaj jer je dio europske biciklističke rute Eurovelo 8 koja prolazi kroz Ličko-senjsku županiju. Dionica Lika Tournig prolazi tako uz mnoga mjesta sa turistički primamljivim ponudama kao što su u Otočcu kajakarenje i ribolov na rijeci Gackoj, kod Senja kula Nehaj, uz Jadransku magistralu uvala Zavratnica, u Karlobagu crkva Sv. Karla Boromejskog i Kapucinski samostan, prolazeći kroz Baške Oštarije su planinarske staze i stijene za penjanje, u blizini Gospića memorijalni centar Nikole Tesle, u Perušiću pećinski park Grabovača, te nezaobilazna Plitvička jezera.
Stipe i Milan iz Avanturističkog Kluba Annapurna kažu kako jedva čekaju prvu priliku nakon ove situacije uzrokovane Korona virusom, da odu na nove biciklističke i alpinističke ekspedicije po Europi, gdje već imaju zaplaniran alpinistički uspon visokog značaja.

Avanturistički Klub Annapurna

Možda Vas zanima