„Žene u crvenom“ poručuju: „ S izrabljivačima ne paktiramo!“

Objavljeno: 27/03/2019

S elementima komedije i  trilera večeras je Amatersko kazalište Gospić  POU dr. Ante Starčević na daskama koje život znače podarilo gledateljima smijeh, suze i motiv za razmišljanje.

 

GOSPIĆ- Večeras u POU dr. Ante Starčevića članovi Amaterskog kazališta Gospić  istoimene ustanove uprizorili su na smiješan i zanimljiv način bunt malog čovjeka protiv moćnika, kao što je jedna banka.

Iako bismo na prvi dojam naziva predstave pomislili kako se radi o poimanju žena s naslovnice nekog „ženskog „ časopisa, ovdje se radi o dvjema ženama koje su u „crvenom“, odnosno više ne mogu otplaćivati kredit.

Kada majku Tamaru ( Tatjana Kolak) i njezinu podosta punoljetnu kćer ( Maja Brozičević), u stanu od 33 kvadrata, posjeti predstavnica banke ( Marija Šaban) kako bi ih obavijestila o deložaciji, majka Tamara odlučuje doslovce uzeti pravdu u svoje ruke. Preobrat, iz uljuđenosti u borca za vlastitu kožu i brigu jedino o vlastitoj egzistenciji, dešava se kada Tamara s puškom u rukama otima mladu razmaženu bankaricu te na taj način kreće u borbu protiv sustava. U cijelu priču upetljala se i odvažna policajka Anđa ( Naomy Ojurović Čačić).

Kroz zabavni karakter predstave, uz zabavne protagonistice, četiri potpuno različite žene itekako se razumiju. U svakoj od njih javljaju se previranja između vlastite krhkosti i  vlastite snage. Kroz to mahanje oružjem, pjevanje, pokoju psovku i  izražavanje vlastitih osjećaja vode nas vlastitim šarmom i duhovnošću. Jer to su one- pobjesnjele, čelične žene u crvenom.

Velika posjećenost predstave i  pljesak publike tijekom predstave podsjetnik su kako domaća publika itekako cijeni domaće kazalište.

Lika-express

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

Možda Vas zanima