Zuanović pred deložacijom! Najavljena je za 8.kolovoza u 7 sati.

Objavljeno: 31/07/2017

Godinu dana traje zavrzlama oko slučaja Zuanović, odnosno pravne borbe ovoga poduzetnika s jedne, a općinskog komunalnog odjela s druge strane. Već je bilo najavljeno i nekoliko deložacija, do sada od njih nije bilo ništa. No pred ovu deložaciju iz županijskog odjela, nakon tri poništenja, stiglo je odobrenje općinskog rješenja. Zuanović se na ta rješenja prije tri dana žalio Upravnom sudu. Hoće li Zuanović i njegov objekt biti deložirani karlobažani i javnost moći će vidjeti u rano jutro, u 7 sati, 8.kolovoza. 

KARLOBAG- Saga o deložaciji karlobaškog poduzetnika Dragana Zuanovića, odnosno njegovog Ugostiteljskog obrta “Zuanović” iz objekta na obali Vladimira Nazora bb u Karlobagu  nastavlja se i dalje. Ovih dana redakciji portala Lika-express javio se osobno Zuanović, poslao nam nekoliko dokumenata i nastojeći objasniti cijelu situaciju rekao:” od kraja prošlog ljeta Općina Karlobag nas hoće maknuti i baciti na ulicu, maknuti što sa terase, što iz poslovnog prostora gdje imamo “Bašku Buru”. Unazad godinu dana sva rješenja Općine Karlobag o deložacijama, bilo ih je 3-4, ni sam nisam siguran koliko je toga bilo, je drugostupanjsko tijelo (u ovom slučaju Upravni odjelu za graditeljstvo, zaštitu okoliša i prirode te komunalno gospodarstvo) PONIŠTAVALO, da bi posljednjem slučaju odbilo našu žalbu i potvrdilo općinsko rješenje o deložaciji.  Želim naglasiti da se sadržaj i namjena općinskih rješenja u svim dosadašnjim slučajevima nije mijenjao, ali Upravni odjel županije je promijenio svoje mišljenje. Bojimo se i sumnjamo da su politika i njene veze odradile svoj posao u ovome slučaju“.

Zuanović nam je poslao rješenje o izvršenju datirano s 26.srpnja u kojemu piše da je 5.travnja pravovaljano postalo rješenje o uklanjanju svih objekata i pokretnih stvari sa već spomenutog prostora u Karlobagu koje je namjenjeno općoj upotrebi. Rješenje je to iz Upravnog odjela za komunalno redarstvo prema kojemu će 8.srpnja u 7 sati, a nakon što to nije učinio Zuanović, zaposlenici komunalnog poduzeća Vegium obaviti  uklanjanje stvari, odnosno provesti  deložaciju. Iz tog rješenja je vidljivo da će cijeli postupak nadgledati policajci iz Karlobaga, sve troškove platiti će Zuanović.

Županijski Upravni odjel za graditeljstvo, zaštitu okoliša i prirode, te komunalno gospodarstvo 25.srpnja ove godine odbio je Zuanovićevu žalbu na karlobašku odluku od 7.lipnja ove godine o njegovoj deložaciji. Na osnovi prikupljene dokumentacije u spomenutom županijskom odjelu smatraju da Zuanović nema valjanu pravnu osnovu temeljem koje bi korištenje javne površine, odnosno terase bilo zakonito. 

Nekoliko dana nakon ovoga rješenja, 28.srpnja, odnosno prije tri dana Zuanović i njegov odvjetnički tim uputili su Upravnom sudu u Rijeci tužbu protiv ovoga rješenja, te hitan prijedlog za utvrđivanje privremene mjere. Uz brojne dokaze o nepotpunosti dokumentacije s kojom općina Karlobag barata Zuanović i njegovi odvjetnici Upravnom sudu u Rijeci pišu i sljedeće:  “Prisilnom, a nezakonitom deložacijom tužitelju će nastati teška i nenadoknadiva šteta koja se očituje o nemogućnosti ostvarivanja očekivanih prihoda kojima će moći plaćati svoje svoje radnike i dobavljača te se javlja i opasnost pokvarenja zaliha robe zbog nemogućnosti prodaje.

           Tužitelj je osobno zaposlen u obrtu te još 3 radnika, čija plaća isključivo ovisi o prihodima ugostiteljskog obrta. U ugostiteljski objekt može se doći jedino preko sporne terase na kojoj se nalaze stolovi sa klupama i ima puno veću površinu nego sami objekt.  Cilj Općine Karlobag, gdje je spor nastao zbog neslaganja načelnika općine sa tužiteljem na privatnoj razini, jest nanijeti štetu tužitelju kako bi isti zbog financijskoga sloma napustio predmetni poslovni prostor, iako zakup traje do 2021.g.

            Iz obrtnog registra razvidno je kako isti obavlja ugostiteljsku djelatnost – fast food, dakle pripremu i usluživanje hrane.

            Tužitelj predlaže izdavanje privremen mjere kojim će se onemogućiti prisilna upravna deložacija do pravomoćnog okončanja ovog postupka“.

Zavrzlama oko slučaja Zuanović nastavlja se i dalje. Hoće li ovoga poduzetnika konačno deložirati znati ćemo 8.kolovoza u rano jutro, već u 7 sati za kada je najavljena nova deložacija.

 

Milan Tomašević

 

Možda Vas zanima