Bioteka pruža STEM priliku života za 50 djevojaka iz cijele RH!

Objavljeno: 12/01/2023

Udruga Bioteka poziva djevojke s područja Hrvatske, a posebice one koje dolaze iz socio-ekonomski slabije razvijenih sredina i okolnosti, da ne propuste ovu jedinstvenu priliku za besplatno sudjelovanje u projektu koji će ih osposobiti za daljnji razvoj karijere i rad u STEM (engl. Science, Technology, Engineering, and Mathematics) području.

ZAGREB- Budući da u Hrvatskoj kvalitetna STEM edukacija nije dovoljno razvijena, a posebice jer nije svima jednako dostupna, udruga Bioteka iz Zagreba razvila je projekt Girls own STEM koji pruža priliku djevojkama i mladim ženama u dobi od 14 do 18 godina iz cijele Hrvatske koje su motivirane za STEM, ali do sada nisu imale prilike za sudjelovanje i rad u praktičnim STEM aktivnostima. Inovacija projekta leži u tome što ovdje STEM edukacija neće biti sama sebi svrha, već će djevojke biti osnažene za rad na rješavanju konkretnih okolišnih, društvenih i/ili ekonomskih problema u svojim lokalnim sredinama.   Radi se o zbilja vrijednoj inicijativi koja je na velikom međunarodnom STEM natječaju zaklade GlobalGiving u području obrazovanja, a uz financijsku i korporativno-volontersku potporu tvrtke 3M, u srpnju ove godine u svjetskoj konkurenciji prijavljenih projekata osvojila prvo mjesto! Sudjelovanje u ovom projektu jedinstvena je prilika za djevojke iz cijele Hrvatske koje žele napredovati, znati više i iskoristiti svoje potencijale, a nemaju mogućnosti ili prilika. Projekt će djevojkama biti odličan korak naprijed prema razvoju budućih karijera. Naime, svih će 50 djevojaka doći na Girls own STEM zimski kamp u Zagreb u siječnju/veljači 2023. gdje će steći nova znanja i vještine, upoznati mentore koji će im pomagati u razvoju vlastitih projekata te steći nova poznanstva s osobama sličnih interesa. Nakon toga, ove će mlade žene započeti rad na vlastitim STEM projektima, što će im pomoći u razvoju socijalnih vještina, a doprinijet će i povećanju njihova kritičkog mišljenja i samopouzdanja da učine promjenu u mjestima iz kojih dolaze. Pozivamo stoga mlade djevojke od 14 do 18 godina iz cijele Hrvatske (posebice s područja posebne državne skrbi) koje su visoko motivirane za STEM područje, imaju želju za učenjem i suradnjom i spremne su na ozbiljan višemjesečni rad da se prijave za sudjelovanje na projektu. Također pozivamo sve djevojke koje ne ispunjavaju neki od obaveznih kriterija prijave, a voljele bi se prijaviti na projekt da nam se obrate.

Kriterije za prijavu, više informacija, kontakt kao i obrazac za prijavu možete pronaći na mrežnoj stranici udruge Bioteka.

Prijave su otvorene do 15.1.2023. godine!

Projekt u trajanju od 1.10.2022. do 30.9.2023. provodi udruga Bioteka uz financijsku potporu tvrtke 3M kroz međunarodnu zakladu GlobalGiving, a od prosinca 2022. projektnim donatorima pridružila se i tvrtka MET Croatia Energy Trade.

 

BIOTEKA

Možda Vas zanima