Danas na rijeci Lici Zeleni sajam i veslačka regata. Dođite!!!

Objavljeno: 23/06/2018

PERUŠIĆ- Nakon jučerašnje kiše koja je prvi pravi dan ljeta učinila jesenskim, jutros je vrijeme puno, puno povoljnije. To itekako pogoduje organizatorima današnjeg događanja na rijeci Lici, na Ćojluku. Naime tamo  s početkom u podne , počinje 1. Zeleni sajam i XV Veslačka regata na obali rijeke Like .

Sajam je izložbenog i prodajnog karaktera te se posjetiteljima ulaz ne naplaćuje a priprema se i niz edukativnih okruglih stolova, predavanja, prezentacija,eko radionica za najmlađe, atraktivnih kulturno-zabavnih i gastronomskih pratećih sadržaja.

Svoju ponudu posjetiteljima će predstaviti 50-ak izlagača iz svih dijelova Hrvatske.

Veslačka regata je jubilarna, 15. po redu. Kategorije za ovu utrku rekreativnog su karaktera: kanu – dvosjed i četverosjed; kajak – dvosjed i samac; mješovito – kajak i kanu. Kotizacija iznosi 100kn po osobi (startnina), a dužina staze za utrku ovisi o vodostaju (6-8km). Prijaviti se možete i na dan utrke.

Osim toga, špilju Samograd u Pećinskom parku Grabovača moći ćete posjetiti po sniženim cijenama, kao i splavariti po rijeci Lici, a Planinarsko društvo Željezničar – podružnica Perušić organizira tradicionalni ljetni uspon Kaluđerovac-Metlača-Sklopača.

Radno vrijeme:

Zeleni sajam: 12:00h – 19:00h

Zelena tribina:12:30h – 13:30h

Eko radionice za najmlađe – 14:00h – 17:00h

XV Veslačka regata: 17:00h – 19:00h

Zabavno- glazbeni program: 19:00 – 01:00h

Dođite i uživajte u prekrasnom krajoliku rijeke Like!

Možda Vas zanima