Divlji deponiji otpada uz rijeku Liku!

Objavljeno: 25/02/2021

GOSPIĆ- Vrlo često se u promidžbenim porukama pozivamo na očuvanost prirode u Lici, u nadi da ćemo privući što veći broj posjetitelja. Iako su svima usta puna priča o netaknutoj prirodi Like, postoje sugrađani koji smatraju da obale naših rijeka i šumske puteve treba „obogatiti“ kućnim otpadom ne vodeći računa o zdravlju ljudi, voda, tla, biljaka i životinja.

Ako smo do sada imali iluzije o visini ekološke svijesti u Lici, naš nas je čitatelj uvjerio u suprotno.

Ovi oku i nosu neugodni prizori nalaze se na području sela Mušaluk, u blizini administrativne granice Grada Gospića i Općine Perušić uz obalu rijeke Like.

Vjerujemo kako su stanovnici našeg kraja obaviješteni da Grad Gospić i Općina Perušić u posljednjih nekoliko godina ulažu velike napore u uređivanje sustava zbrinjavanja komunalnog otpada, stoga nema razloga za odbacivanje otpada u prirodu.

Sljedeći tjedan provodi se kampanja „Zasadi stablo, ne budi panj!“  Svakako je pohvalno zasaditi stablo, ali svatko pri tome treba biti svjestan da smo dio ekološkog sustava područja na kojem živimo i da nam se svaki dobar i loš odnos prema okolišu vraća višestruko!

O visini ekološke svijesti dijela stanovništva, procijenite sami. A posjetitelji, koje smo spomenuli na početku članka, sigurno će biti oduševljeni i vratiti se u naš kraj.

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

Možda Vas zanima