dm će s više od 800.000 kuna podržati projekte koji doprinose zaštiti okoliša i prirode

Objavljeno: 12/07/2022

ZAGREB- dm je uručio potvrde o odabiru 17 ekoloških projekata čiju će realizaciju podržati s više od 800.000 kuna. Među odabranim projektima je i projekt „Dajmo zemlji da može dati nama“ Udruge Milosrđe – Centar za beskućnike iz Karlovca. Aktivnosti Udruge obuhvaćaju obrađivanje zemlje, čišćenje i korištenje proizvedenog što rezultira velikom količinom otpada koji će Udruga zbrinuti i upotrijebiti izgradnjom kompostane za bio-otpad. Uz to, dm će podržati i daljnje širenje voćnjaka sadnjom novih sadnica voćaka o kojima će se brinuti oko 60 korisnika Udruge zaduženih za održavanje okoliša. Zahvaljujući natječaju, maleno mjesto Krasno u blizini Senja, dobit će višeosjetilni park za sve uzraste koji će posjetiteljima Nacionalnog parka Sjeverni Velebit omogućiti da osjete i dožive svaki element prirode. Vilin velebitski dom projekt je OŠ Silivija Strahimira Kranjčevića Senji  zamišljen je kao mjesto povezanosti s prirodom, mjesto opuštanja, edukacije i igre, učionica na otvorenom u kojoj će naglasak biti na prirodnosti i izvornosti velebitskog okoliša.

dm je postao ponosan partner organizacija, ustanova, udruga, parkova prirode i proizvođača čije su nas ideje inspirirale i probudile dodatnu vjeru u zelenu budućnost sviju nas. Naš prvi korak prema stvaranju te budućnosti bit će da građanima 17 hrvatskih gradova i naselja omogućimo da otkriju prednosti održivog načina života te da uvide da, kada je u pitanju zaštita okoliša, ne postoje male i velike ideje. Uime dm-a zahvaljujem novim partnerima na povjerenju koje su nam ukazali, a svima koji su se prijavili na naš natječaj što su nam pomogli potvrditi kako Hrvatskoj ne nedostaje zelenih ideja“, izjavio je Ivan Horvat, menadžer marketinga i odnosa s javnošću u dm-u.

Na dm-ov natječaj {ZAJEDNO} za zelene ideje pristiglo je gotovo 300 prijava u kategorijama zaštite okoliša i održivosti, edukacije te poticaja održivom poduzetništvu i proizvodnji. Među prijavljenima dm je za realizaciju odabrao projekte koji su se istaknuli kvalitetom i originalnošću te koji će u najvećoj mjeri doprinijeti zaštiti okoliša i prirode. Natječajem i realizacijom ekoloških projekata dm želi pokazati da je svaki korak prema stvaranju održivije budućnosti bitan te potaknuti što veći broj građana da razmišljaju i djeluju održivo u svakodnevnom životu. Sve detalje o odabranim projektima možete pronaći na internetskoj stranici jednizadrugezajedno.hr.  

madison.hr

Možda Vas zanima