Dobra vijest: Gradu Gospiću odobreno više od 3 milijuna kuna za projekt – Zapošljavanje žena na području Gospića – Faza II

Objavljeno: 28/04/2021

GOSPIĆ- Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, kao upravljačko tijelo, u postupku odabira projekata u okviru otvorenog trajnog poziva za dodjelu bespovratnih sredstava „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II“, nakon provedenog natječajnog postupka i odabira projekata, donijelo je Odluku o financiranju kojom je Gradu Gospiću u 100% iznosu odobreno financiranje projekta „Zapošljavanje žena na području Gospića – Faza II“ ukupne vrijednosti 3.227.520,00 kn. Projekt će se provoditi u partnerstvu sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Područni ured Gospić, Centrom za socijalnu skrb Gospić, Gradskim društvom Crvenog križa Gospić i Udrugom „Dobra vremena“ iz Sv. Roka. Cilj projekta je ojačati radni potencijal 37 teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja koje će svojim radom poboljšati kvalitetu života 222 krajnja korisnika. Time se ublažavaju posljedice nezaposlenosti i rizika od siromaštva, a ujedno potiče i socijalna uključenost starijih i/ili nemoćnih osoba. Projekt će se provoditi na području grada Gospića i općine Lovinac gdje su izrazito niske gustoće naseljenosti stanovnika, a većina naselja spada u ruralno područje. Nadalje, projektnim aktivnostima osigurat će se diseminacija informacija i vidljivost projekta.

Uskoro se očekuje potpisivanje Ugovora između Grada Gospića, kao nositelja projekta i Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike te Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, kao upravljačkih tijela, nakon čega će i službeno započeti projektne aktivnosti.

Možda Vas zanima