Nastavak razvoja penjačkog sporta u Otočcu

Objavljeno: 27/04/2021

 

OTOČAC- Članovi Planinarsko alpinističkog kluba Annapurna Milan Krznarić i Stipe Piršljin odlučili su proljetnu sunčanu nedjelju provesti s bušilicom u rukama i mnoštvom alpinističke tehničke opreme na leđima, a u korist svih zaljubljenika u prirodu i penjanje.

U nedjelju 25. 04. 2021. postavili su novi alpinistički smjer “Vjetruša pjeva” na stijeni penjališta Velike Grede u Drenovom Klancu, težine 4b. To je drugi postavljeni smjer na navedenom penjalištu. Kako Stipe i Milan navode, inspiracija za naziv smjera došla im je prilikom postavljanja smjera dok im je u pozadini pjevušila ptica Vjetruša po kojoj je smjer i dobio ime.

Članovi Avanturističkog kluba Annapurna se zahvaljuju Zajednici sportova Ličko-senjske županije, Turističkoj zajednici Grada Otočca te ljudima dobrog srca što su financijski dodatno pripomogli u nabavci potrebne alpinističke opreme za ovaj dio smjera. Stipe i Milan kažu kako će i dalje nastaviti postavljati smjerove u okvirima mogućnosti, a time i dalje nastaviti razvoj penjačkog sporta u Otočcu i Ličko-senjskoj županiji.

 

Fotografije: Milan Krznarić / Stipe Piršljin

Možda Vas zanima