DOBRA VIJEST: Poduzeću Tušak d.o.o. 201.492 kuna potpore iz EU za projekt “Ulaganje u proizvodnju voćnih nadjeva”!

Objavljeno: 10/04/2018

Za svoj projekt “Ulaganje u proizvodnju voćnih nadjeva” vrijedan 315.242 kune, tvrtka Tušak d.o.o. dobila je 201.492 kuna potpore Europske Unije. Financira se iz europskih strukturnih i investicijskih fondova kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija. 

GOSPIĆ- Poduzeće Tušak d.o.o. već 20 godina proizvodi pekarske i slastičarske proizvode koje plasira na širem području Ličko-senjske županije. Sa svojim asortimanom vodeći je proizvođač kruha i slastica u županiji. 2016. godine   poduzeće je odlučilo napraviti iskorak izvan osnovne proizvodnje kojom se bavi. Poznavanjem, kako pekarskog tako i tržišta sirovina za pekarstvo, poduzeće je shvatilo da postoji prostor na području voćnih nadjeva za pekarstvo. Željom za kvalitetnijom sirovinom u vlastitim pekarskim proizvodima, a i obzirom na stečeno znanje na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu u Zagrebu sa posebnim naglaskom na preradu voća, odlučeno je pokušati proširiti svoj proizvodni asortiman i u tom smjeru.

Projekt je napravljen i prijavljen na natječaj „E-impuls“ 2016. g. U sklopu projektne prijave planirana je nabava vakuum duplikatora kao osnovnog sredstva potrebnog za kuhanje voćnih nadjeva, te komora za skladištenje voća, kao i skladišnih regala za skladištenje gotovog proizvoda. Također, dio sredstava je uložen i u vidljivost projekta.

Pokrenut je brend „MIRALIS voćni nadjevi“  čiji naziv nosi već 8 voćnih nadjeva od višnje, marelice, jabuke i  crvenog ribizla. Proizvodi se zasad, osim u vlastitoj pekarskoj proizvodnji, plasiraju na područja Istre i Kvarnera, Zagreba i Slavonije.

U planu je širenje asortimana voćnih nadjeva, a u slijedećoj fazi želja vlasnika je da se nabavi dodatna oprema potrebna za pakiranje u staklenke mase do 1 kg kako bi se moglo pristupiti proizvodnji marmelada i džemova od voćnih vrsta koje uspijevaju na području Like. Na taj način bi se iskoristili postojeći prodajni kanali kako bi se preradom voćnih vrsta povećala proizvodnja voća u Lici i stvorila dodana vrijednost poduzeću.

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

 

 

Možda Vas zanima